Tips för lördagskvällen (eller hela helgen)

Har ni inga planer för lördagskvällen? Stressa inte! Gör vad vi gjorde förra lördagen! #mys Har ni tur räcker det hela helgen!

Har ni inga planer för lördagskvällen? Stressa inte! Gör vad vi gjorde förra lördagen! #mys Har ni tur räcker det hela helgen!

Inhandla en lång och tämligen otymplig (men ack så snygg) taklampa. Bestäm er för att lördagsmyset är att gemensamt sätta upp en sådan.  

Stå sedan på varsin stol, efter lite tjafs om vilken stol som egentligen är bäst. (Tex: – Ska vi inte ta pallen? – NEJ.)

Håll sedan spagettiarmarna rakt upp och helt stilla så att din partner kan borra i högst ergonomisk ställning rakt uppåt fast lite från sidan. Skruva lite snett. Då blir det lite extra härlig stämning!

Kliv ner och beundra hur den sista skruven inte blir sned. Ifrågasätt sedan om det verkligen var så själva ”hållarna” skulle sitta. Nu kan man ju inte haka bort den vid behov?
Ifrågasätt inte uteblivet svar.
Upptäck sedan att lampsladden inte har en stickpropp för tak utan för vägg och alltså inte kommer att funka. Betänk att lampan som sagt ej går att haka av. Crazy. 

Ta paus.

Känn energin på nytt när ni hittar en stickpropp från en annan lampa! Hurra!! 

Bli fundersamma över jordad och ojordat.

Här blir det kul stämning om den ena är lite ivrig att bli klar och den andra är rädd för el. Ta sedan den lätt irriterade uppmaningen att googla på fullaste allvar och plöj nätet. Men noga, ingen skitsida ska användas. (Utnyttja även det faktum att du lyckats få en elektriker i bekantskapskretsen och sms:a jobbfråga kl. 22, vem har skam i kroppen en sådan här myzkväll?).

Googla FÖR länge. Se i periferin de hastiga rörelserna av en irriterad sambo som stormar upp för trappan till datorn och tar googlandet i egna händer.
Fyrtio sekunder senare är han tillbaka och har svaret.
Var tveksam och fråga med skeptisk stämma var han hittat informationen. Visa missnöje när du får svaret: ”nätet”.
När ditskruvandet av ny kontakt verkar gå mot mål kan du lägga in den totalt populära frasen: men vi har ju inga glödlampor?

Här kan det hända att luften liksom går ur lite. Bra att pausa över natt. Man vill ju liksom inte att detta ljuvliga gemensamma projekt ska ta slut!!

Ta tag i det hela på söndagen igen. Känn hur energin liksom stretar emot redan från start. Wow en utmaning, vad spännande!
Krydda med en riiiiiiiktigt seg läggning. Att ligga bredvid barn som försöker somna (eh eller ger sig fasen på att absolut INTE somna) och stirra i taket kan vara en hit om man vill bygga på irritation! Man kan blanda in irritation i hur barnet då och då verkar vara på väg att somna med sedan totalpiggnar till igen, som extra effekt. Man kan också blanda in irritation hur partner inte verkar bry sig alls om att barn inte somnar. Jag säger ÖS PÅ! Ju mer irritation desto eldigare kväll!

Med grusig blick kan du en evighet senare släpa dig ner och känna dig redo att fräsa ut ALL påsamlad ilska. Känn hur detta nöje slits ifrån dig då han redan fixat lampan och allt dessutom är snyggt gjort! Så jävla taskigt, vad ska du nu göra med din vrede!? Samla all kraft, förbise ilskan och beröm arbetet. Bli inte nöjd med responsen på din kamp att svälja ilska och uttrycka glädje och tacksamhet (inser han inte hur fruuuuktansvärt svårt det var?!).

Tänd sedan lampan (med de nu inhandlade lamporna). Få en av dem rakt i  det mosiga fejs som fortfarande befinner sig i mullvadstillstånd.
Uttryck gärna chocken genom att poängtera hur starkt ljuset är och att man borde kunna dimra ljuset.
Det du nu ser i din partners blick kan inte tolkas som annat än djup och innerlig kärlek! 

Ja, detta kan jag alltså rekommendera som lördagsaktivitet, till och med hel helgsplan om man är tillräckligt oplanerad!
Det eller typ middag:

middagen
  1. Du är bara sååå bäst! Preciiiiis såhär är det hos oss också! Tack för att du beskriver det så himla bra – och för skrattattackerna. 😂

  2. Hahahahahahahahahaahaaaaa!!!! Så jävla träffsäkert beskrivet. Inget går tamejfan smidigt när vi grejar med grejer (har också nyss flyttat, grejar en del). Fattar inte att alla andra kan allting och får sina borrningar/spikningar raka och fina! Också detta med surheten jag känner i dessa lägen, precis på pricken!
    Alltså… puss!

  3. Alltså!!! 😍 Jag älskar, (alltså ÄLSKAR) din blogg och detta är ett perfekt exempel på hur det kan se ut hemma hos oss. Tack för att du delar med dig, tack för att du sätter ord på mina tankar och tack för att du är du! Kram!

  4. Läste precis upp detta för min man medan jag skrattade så tårarna rann. Hade så kunnat vara vi. Mannen tyckte dock inte att det var riktigt lika roligt… ;)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..