6 filmer våra barn kollar på just nu

Regniga dagar, långa resor eller när man hoppas på sovmorgon, ja då behövs bra barnfilmer! Här får ni våra 6 bästa just nu. Vilka är era?

SING

En gullig film om en misslyckad teaterdirektör som vill sätta upp en sångtävling för amatörer. Rolig film och härlig musik! Vi har kollat hela familjen. Gråtvarning!

Bästa scenen: alla auditions!

ZOOTROPOLIS

Om en liten kanin som drömmer om att bli polis, någon som ingen kanin blivit förut. Fin film som tar upp ämnet fördomar och vänskap utan att bli smetig. Vi rockar loss till Shakira som sjunger ledmotivet! Märta tycker att den är lite läskig emellanåt. 

Bästa scenen: sengångarna!

MINIONERNA

Jag tycker dessa små varelser är jätteroliga. Maja skrattar högt när de ser den här filmen. Den handlar om tiden innan minionerna träffade Gru (om ni sett Dumma mej).

Bästa scenen: hmm svårt, har inte sett denna tusen gånger… men kanske när de är superglada och tror de ska få belöning men egentligen ska hamna i källarhålan. 


DUMMA MEJ

En film och tre flickor som bor på barnhem och drömmer om att bli adopterade. Vilket de blir, av skurken Gru som vill ha dem som en del i en plan … Minionerna – Grus medhjälpare – gör det lilla extra. 

Bästa scenen: när de kommer hem till Gru och ska bo där.


TROLLS

Film fylld av bra musik. Om de glada trollen som älskar att sjunga, dansa och kramas. För längesedan flydde de gorgerna och plötsligt dyker de hemska varelserna upp igen … Gråtvarning på svenska versionen av True colors.

Bästa scenen: dejten mellan Bridget och kungen när trollen ska ge replikerna.


HOME

Bofferna (rymdvarelser) tar över jorden och Tip tappar bort sin mamma. I sitt sökande efter henne blir hon motvilligt kompis med en boff vid namn Oh som inte helt passar in. Stor gråtvarning!

Bästa scenen: sminkscenen


(Alla bilder från imdb.com)

VAR FINNS FILMERNA?

Vi har under rätt lång tid köpt alla filmerna på iTunes så de är tyvärr inte gratis. HOME fanns på Netflix förut, men inte längre. Funderar på om vi ska köpa den nästa gång vi ska köpa film för den är så bra! 

Gratistips:

På SF kids play finns filmen Loranaga, Mazarin och Dartanjang, Pettson och alla Astrid Lindgren-klassiker. Jag tror de har någon sommarkampanj med gratis prova-på just nu? 

Har ni några filmtips för barn?

 1. Agnes skriver:

  Min unge på 3 bast kollar Lotta på Bråkmakargatan men annars har vi inte lyckats kolla en hel film med henne än pga otåligheten. Hokus pokus Alfons har väl typ funkat iofs, men uppdelad i snuttar och den är superbra!!

 2. Lisa skriver:

  Krakel Spektakel, Vaiana, Frost, Trassel, Shrek 1 och 2, Allra käraste
  Syster (Astrid Lindgren), Paddington, Flygplan 1 och 2, Djungelboken.

 3. Lika skriver:

  Vaiana blev väldigt populär här hemma och insidan ut☺

  En sak ni inte se: Disneys Peter Pan. Hjälp!!

 4. Min är 1.5år, men tipsar ändå, dessutom serier ej film. :) Gillar dinosaurietåg, Alice gillar att simma, Ellens gård och Kalles sommar, finns på svt.

 5. Husdjurens hemliga liv är populär här hemma fast favoriterna är Ice Age filmerna.
  Sen tittar de gärna på Drakryttarna från Drägö och Trolljägaren. Eller tja 7-åringen tittar på de serierna medan 9-åringen helst tittar på youtube och då helst fotbollsklipp eller hockeyklipp.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..