Varför jag ännu inte anlitats som tv-kock

Välkommen till Louise lunchtips! Här ska jag nu tala om hur man slänger ihop en snabb men ändå rätt lyxig lunch på tjugo minu.. jag menar en och en halv timme.

Välkommen till Louise lunchtips!

Här ska jag nu tala om hur man slänger ihop en snabb men ändå rätt lyxig lunch på 20 minuter en och en halv timme.

Börja med att plocka fram morötter, rödbe… nej vänta. Börja med att plocka bort allt från diskbänken. Eller vänta nu, börja med att tömma diskmaskinen. Ta till exempel nedre delen först. Pausa för att hjälpa barnen att fylla på vattenpump för vattenballonger. Fortsätt med övre delen av diskmaskinen. Pausa 5–10 ggr för ballonghjälp. 

NU kan du röja allt på diskbänken. Ja inte i ett svep, ta lite pauser:
Paus 1. Hjälp till att dra ner brallor på barn som MÅSTE KISSA NU!!!
Paus 2. Hindra ett andra barn från att plocka ut glass ur frysen
Paus 3. Torka barnet på toaletten.
Paus 4. Samla barnen och tala om att INGA vattenballonger får vara inne.

Sådär! Nu är det röjt på diskbänken och du kan redan börja ansa grönsakerna. Morötter, rödbetor, fänkål och lök. Jaha, skärbrädan var i disken. Diska den.

Så! Nu kan du skära grönsakerna. Förkoka de som behöver förkokas. Nej inte direkt. Först måste du ta den där lektionen om ”inga vattenballonger inomhus” igen. Och hjälpa till att fylla på två ballonger. Sedan grönsaker ner i kastrull. Och så akut utryckning så någon slagit i tån.

Så! Nu kokar grönsakerna! Då kan du passa på att göra en sås av créme fraiche och fetaost. Eller det kunde du ha gjort. Men det har uppstått meningsskiljaktigheter kring vattenpumpen, en minimänniska är oerhört upprörd och det ska hela området veta.

Efter att ha agerat fredsmäklare så är det dags att rädda grönsakerna på spisen. Men förkok har ingen bestämd tid, som ordspråket lyder!

Sådär. Nu kan du göra såse… nej vänta nu. Nu är ju grönsakerna förkokta. Bättre att du fortsätter på dem. Lägg dem i en form.

Pausa för att torka upp vatten på golvet efter ballong som INTE hölls utomhus.

Salta grönsakerna, häll över lite olivolja, ta fram den där rivna osten från längst bak i kylen. Strö osten över de varma grönsakerna. Upptäck luddigt mögel på osten. Plocka upp grönsak efter grönsak och skrapa bort osten. Bränn dig lite pga varma grönsaker. 

När det är klart – skölj formen och lägg tillbaka grönsakerna. Salta och olja på nytt.

Innan du sätter in grönsakerna i ugnen så ska du:

  1. Ha en fajt med ena barnet om att man inte får öppna ugnen
  2. Mutat de utsvultna och skrikgråtiga barnen med en glass
  3. Torkat upp mer vatten på golvet och lovat dig själv att få besök av en vattenballongstjuv under natten. ”Oj så synd”.

Sätt in grönsakerna i ugnen. Duka bordet. Plocka fram reservplaner till barnen: salami, oliver och några yoghurtar. Häll upp vatten i glas, torka upp vatten från ett utvält glas. Se det som mindfulness då du får plocka bort allt du dukade fram för att torka under. Liksom som att få duka en andra gång! Kul!

Tro det eller ej, men tiden går fort när man röjer, nu är grönsakerna klara! Plocka ut dem. Praktiskt nog måste barnen byta kläder från blöta till torra så maten hinner svalna medan ni dividerar om de där trosorna verkligen är så svindåliga som det framställs, och om man kan ogilla en klänning så fasansfullt mycket när man bara en vecka tidigare tyckt att den var helt okej.

Servera den svalnade maten. Be barnen att smaka. Bry dig inte om omdömen som ”tycker inte om”– hänvisa till yoghurten. När den får betyg ”tycker inte om” andas du en stund i påse och brer en macka. Nu ska DU få äta! Hurra! Det är du värd! Ta en extrastor klick av den smarriga så…FAN SÅSEN!!!!!?

julkort

  1. Ahahahaha 😂😂!! Spot on!! Mästerkockarna kan ju bara slänga sig i väggen – bara tävla mot en klocka och en VUXEN jury – skulle det kallas utmaning?! Och jag är just nu ett levande exempel till bilden *bara….scrolla….lite…* och fick just hålla för munnen för att jag började asgarva åt plockabortmögligostfrånförvarmagrönsaker när resten av familjen snarkar bredvid.. Tack och godnatt!

  2. Alltså jag skrattar ihjäl mig!
    Din blogg är så j-kla rolig och glädjespridande. Är man då småbarnspäron som du med två minisar så kan man inte annat än skratta sig igenom dina inlägg och känna igen sig i stort och smått 😂😍

  3. Ligger också och ammar och nattar och läser din blogg! Precis så är det för det mesta hemma hos oss! Även vattenballonger😂😂😂😂😂😂😱

  4. Ja jag har då alltid sagt det om ex kockarnas kamp. Släng in ett par skrikande barn där samtidigt som de ska skala 100 ägg. Eller i mästarnas mästare när de stackars atleterna får åka till solen och sedan i nån uthållighetstävling där de ska rulla bollen upp och ner för en backe. Byt ut den tävlingen mot ett barn som är magsjukt men samtidigt vill ha vatten och pepparkaka hela tiden. Som frågar om det varenda minut och som anser att förklaringen, ”du är sjuk och kan inte dricka och äta så mycket nu” kan vara det dummaste som någonsin yttrats. Detta ska naturligtvis ske i samband med att atleterna är instängda i karantän i 48 h. Ja då skulle jag i alla fall kolla och bli komponerad!

  5. Alltså så himla SPOT ON! Ligger här i mörkret och småfnissar medan jag nattar och ammar. Du lyckas alltid så bra med att få texten att mynna ut i bilden som är så talande. Igenkänning gånger 1000. Tack! ❤

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..