Lära sig att tagga ner?

Man måste tagga ner! Välja bort! Fast inte det. Och inte det där heller. Nej, fel prioritering. Nämen inte DET DÄR! Det är viktigt! Det där också! Det DÄR är superviktigt. Nej DET kan man inte tumma på. Inte det heller. Nope inte det heller …

Det är inte så lätt att bromsa i dagens samhälle. Man uppmanas att tagga ner och inte prestera i allt konstant, men ändå blir det någon typ av hets mot dem som inte följer alla ”regler”. Att äta halvfabrikat, inte träna, äta vetemjöl, socker eller kött, att köpa icke-eko, att ha skärmtid, att välja en ”enkel väg” … det är liksom inte okej.

Jag upplever att man har svårt att förstå att någons ”hjärteämne” inte kan vara allas ”hjärteämne”. Någon brinner för sockerfritt och en annan brinner för ”mer tid med barnen” och en tredje brinner för träning. Och även om många andra också brinner för allt det där så får inte alla bränder plats. Inte utan att man ska brinna upp!

Det måste finnas plats för halvdant, för dåligt och för uteblivet. Det måste finnas rum för mänsklighet och icke-prestation. Alla måste inte göra allt. Alla klarar inte att göra allt. Ingen klarar att göra allt! Ändå ska visst alla göra det… för att välja bort är inte ett alternativ. Tydligen…

  1. Mitt i prick. Hur ska man kunna välja och prioritera när allt är viktigt? I mitt huvud snurrar just nu också en massa tankar kring vad jag vill göra för andra. Oktober har ju blivit lite av ”stora donations och engagemangsmånaden” tycker jag; det är mycket insamlingar manifestationer, upprop och allmänna engagemangsinsatser för att bekämpa cancer, hjälpa flyktingar, rädda miljön, utrota svält, rädda någon sällsynt djurart, stå upp för bättre förlossningsvård, få barn att röra mer på sig, minska matsvinnet… Och återigen- allt känns ju viktigt. Men vad ger mest, att jag lägger en hundring här och där och stöttar lite av allt eller att jag hittar något jag kan brinna för och verkligen engagera mig i? Och då därmed aktivt väljer bort allt annat. Jag vet inte. Hur ska man kunna välja?

  2. Bästa på länge! Klart man måste välja bort. Och det gör jag. Inte alltid det bästa att göra men hur fasen ska jag hinna jobba heltid, träna, prioritera tid med min son, laga all mat från grunden, träffa vänner etc etc.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..