Mer bröllop: upplägg och klänning

Jag har fått frågor angående bröllopet. Frågor är bra! Då vet jag vad ni vill läsa!
Fråga från Freja:

Hej!!! Du har exakt det upplägget på bröllop som jag vill ha – kan du inte berätta mer??? Vad hade ni för lokal, vilken tid började festen, bjöd ni på något att äta osv??? Snälla berätta så jag kan copy+paste och slipper tänka själv haha 

Här kommer hela upplägget!

Vi ville ha barnen med och vi ville inte ha vigsel med jättemycket folk, samtidigt som vi ville ta chansen att bjuda vänner som vi inte hinner träffa så ofta som vi vill. Därav upplägget med två dagar. Ena dagen familj och andra fest med vänner. Typ!

Fredag:

Kl 14: Vigsel i Ansgarkapellet i Högalidskyrkan på Södermalm. Båda barnen och en av barnens kusiner är döpta där, det känns lite som ”vårt”. Dessutom träffades Mattias och jag när vi båda bodde i Hornstull och vi bodde där fram tills Maja var ett halvår, så den delen av Söder känns liksom … som vi!

Sedan hade vi en lucka på drygt tre timmar. Vi hade först planer på att vi skulle abonnera en båt eller styra upp något, men till slut kom vi på att det var så pass lång tid att folk skulle ha tid att åka hem/åka till hotell eller liknande. 

Själva lassade vi över barnen på min familj som gick och fikade och hängde i lekpark (”yay”) medan Mattias och jag tog ett glas bubbel och blev fotograferade. Sedan tog vi det lugnt på hotellrummet med barnen typ en timme. Laddade lite!

Kl 18 hade vi middag på Gondolen. Vi hade ett eget rum där, vilket var superskönt med tanke på ljudnivå, tal och barn som sprang runt. Vi kunde stänga dörren och känna oss som hemma. Barnen smet visserligen iväg i grupp och putsade skor men det kändes helt okej.

Endast en gardinstång åkte ner. Det får man ju se som lyckat med så många barn (nio stycken)! 

Sedan bodde Mattias och jag med barnen på hotell.


Sugen på tårta …
Lördagen:

Vi åkte hem med barnen och mötte barnvakt vid kl. 15. Åkte sedan tillbaka till hotellrummet och hade tid att softa ett par timmar. Sedan svirade vi om och promenerade till festlokalen. Vi var på Champagnebaren på Södra teatern.


 De i kombination med mina fina vänner som var toastmasters hade styrt upp allt sjukt bra!

Vi hade mingel (och tal) mellan 19 och 21.30. Då bjöds det också på snittar (vi hade skrivit det i inbjudan så att folk skulle ha ätit ordentligt innan och inte stå där superhungriga …). Sedan hade vi DJ som drog igång direkt, och det kändes som att partystämningen infann sig rätt så direkt! I alla fall för mig haha!

Mina föräldrar åkte hem och avlöste barnvakt vid den tiden. Det blev ju lite mindre mingelvänlig volym… 

Ja sedan var det dans och fotoautomat fram till kl 01. Med paus för vickning vid 23.30, för dem som inte var besatta av att dansa nonstop (jag). 

Efter att DJ slutat spela hade vi fixat så att vi stod på lista till ett uteställe. Jag var egentligen ganska klar då, men Mattias tyckte helt riktigt att vi borde ”visa vägen” så folk gick vidare! Så ett tappert gäng på ca 10 pers drog vidare, tog ett glas skumpa och sedan var det hem och störta i säng!
Det var vårt upplägg! Jag kan verkligen rekommendera det! Jag tyckte det bästa var att ha lite mer tid med vänner resp. familj. Visserligen känner jag såklart att jag inte hann prata med alla så mycket jag ville, men så tror jag det alltid blir …

Just ja! Klänningen hade några frågat om också!

Klänningen som jag hade på fredagen hade jag beställt från net-a-porter. En Burberry (här är den). Den var väldigt fin när den kom, ganska lång och lite ”hippie”. Men jag kände mig inte helt ok med det långa och lade upp den (hehe inte jag själv utan en superproffsig sömmerska vid namn Ullis) så den slutade vid fotknölarna. Då kändes den SÅ rätt! Så det var kul! Jag som inte känner mig så superbekväm varken vitt eller klänning.

Jag hade en sådan där underklänning, typ kroppstrumpa, under. Jag vet inte men det känns skönare att ha något tajt under när man har på sig något fladdrigt, tycker jag? 


Foto: Minna Ridderstolpe


Här ser man längden lite bättre. Foto: släkt.

Skorna köpte jag för två år sedan, glömt märket men det är en ortoped (eller nån form av fotspecialist) som tagit fram dem vilket betyder att de är bekväma! Och fina tycker jag såklart. 


På lördagen hade jag en mörkgrön långklänning från Ganni (den här ), kändes toppen! Med samma underklänning vilket väl inte var toppen eftersom den la sig som en korv runt midjan. Jag hade inte märkt av det alls på fredagen men å andra sidan dansade jag inte som en galning då … ”Ta av den då!” fick jag som tips men den var liksom min BH också och jag kände att hellre ett en magkorv än bh-lös. (Så mycket för ”bränn BH:n” hos mig!)


Tog typ inga bilder på lördagen, men här ser man klänningen lite. Även om det såklart är omöjligt att tävla med Siepens guldbody …

Skor blev samma. 

Det var alles!! 

Vill lägga till att ingenting var sponsrat, jag har med länkar till klänningarna ifall någon vill komma närmare och till fotografen eftersom hon är värd att länkas och så klart SKA fotocreddas.
Och jag kan varmt rekommendera fotoautomat, lokaler, DJ, restauranger, kläder, sömmerska, fotograf och frisör! 

  1. Anna skriver:

    Grattis och Lycka till!

  2. Li skriver:

    Låter som ett härligt bröllop och vad fin du var i bägge klänningarna!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..