5 tecken på att barn är felprogrammerade

En uppdaterad version av denna lista – nu med illusar!

Jag är ju ingen expert på barn, det har jag aldrig sagt. Men jag skulle nog vilja påstå att jag nog är en expert på barn. Jag har nämligen upptäckt att det finns några felprogrammeringar i barn som kan vara bra att känna till. Annars är det så lätt att tro att det är något fel på en själv, men det är det alltså inte. Det är ingens fel. Det är felprogrammerat bara. Och växer bort. Tror jag.

1. Nödigheten

När ett barn sätter sig vid matbordet och en förälder tar en tugga så utlöses bajsnödighet i barnet. Denna reaktion kan hos spädbarn förekomma redan vid en klunk kaffe och hos vissa barn sitter kaffeklunkskänsligheten även upp i åldrarna.

 

2. Mute

Ljudupptagning av förälders röst sätts på mute någon gång i treårsåldern. Dock finns buggar i systemet som gör att ord som glass och godis samt påsprassel går igenom.

3. God morgon

Många barn har också ett systemfel vad gäller inställningen ”morgon” och tror därmed att den början klockan 5.

4. Aktivitet

I barnen finns ett slags batteri som laddas om barnvagn finns nära. Detta gör att spring i benen aktivteras med hjälp av den rullande vagnen. Har du dock lämnat vagnen hemma så avaktiveras springet och istället sätter bära-mig igång.

5. Upphakning

Precis som cd-skivor finns det stor risk för repor och fettfläckar hos barn. De uppstår främst som en reaktion av ordet ”nej” och leder till upprepningar som kan hålla i sig i en evighet. Många gånger ”tvättas” repan/fettet bort av ett ”okej”.

neeejokej

 

  1. Milsh skriver:

    Eller när man har två småttingar, och det ofelbart alltid blir ”jaha, somnade brorsan nu, då är det dags för mig att vakna!” Egentid med mamsen är viktigare än att hon får sitta ner och dricka varmt kaffe i tio minuter :) /mvh 11 månader mellan grabbarna

  2. Emelie skriver:

    Mina barn fungerar precis likadant. Har även funderat på om barns energinivåer vid feber tillhör en av de där felprogrameringarna ..

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..