Mingel och mellangård

Igår var jag på mingel med Life with kids. De har bland annat en grupp på fejjan för mammor, som heter Motherhood – tips!! Det är en grupp där det ska vara god ton och högt i tak och jag tycker verkligen de lyckas!

Hela gänget LWK

På minglet var också bland annat Snipp-Mia (Bakingbabies), Hormoner&hemorrojder-Tessan och Knivlisa. Det tog ungefär 30 sekunder innan vi stod och pratade om mellangården. Alltså området mellan snippa och anus, inte det röda lilla huset i mitten i Byllerbyn.

Jag ÄLSKAR att mingla när man inte behöver köra mingligt och svalt snack, utan kan gå direkt på de riktiga samtalen!

Mellangården ska vara i snitt 4 cm. Om man har en väldigt liten mellangård så kan det bero på förlossningsskada som inte reparerats ordentligt eller kanske inte alls. Men här får Mia kliva in och rätta mig, jag är bara någon som sprider viktig info, hur korrekt den är återstår att se. Jag minns i alla fall 4 cm och kanske att 1,5 cm var på gränsen till för kort. Ingen av oss hade måttband så vi kunde inte ge varandra någon personlig info, men alla skulle vi sedan hem och mäta (väl? Hoho, det skulle vi väl?).

Jag tror hon måttar en mellangård här (jag står och försöker mäta min mentalt?)

När vi stod där och pratade lutade sig mingelfotografen (Anna/Smallpigart, som tagit de grymma bilderna i detta inlägg) fram och frågade:

– Står ni och snackar om snippan?

– Jaa!

– Jag tyckte väl det!

Inga konstigheter från nåt håll! Alltså haja grymt mingel!

Jag kom då att tänka på när jag startat min blogg och precis börjat upptäcka bloggar och poddar. Jag lyssnade på Kittys och Pers föräldrapodd med stort intresse. Hormoner&hemorrojder-tjejerna gästade och fick fråga om det inte var pinsamt att vara så öppen med så mycket kroppsliga krämpor och de ba: Nej men alltså det har ju inte nåt med mig som PERSON att göra, det är ju liksom kroppen. (ej direkta citat detta utan plockat från ett 4 år gammalt minne).

Det var liksom ett livsförändrande ögonblick för mig.

Att inse att om min kropp beter sig, har skador eller krämpor så är det inte pinsamt eftersom jag inte har med det att göra, typ. Sedan är det ju svårare att leva efter det än att inse det, men ändå, det förändrade saker för mig. Coolt ändå! Tack Hormonerna!

Har ni några sådana där ögonblick som liksom förändrat hela tankesättet?

Knuten is back btw

Här har nog någon sagt ”mellangård”

Mia, Kniven och jag, och några fler.
Tröjan fick jag på en grab’n’go i fredags och jag har bott i den sedan dess. Förlåt alla för min ”doft” igår, men jag kan inte tvätta den för då kan jag inte ha den på mig under ca tre timmar.