Påminnelse till papporna

Grymma Hanna skrev på sin Facebook ”Hej alla pappor till barn som ska gå luciatåg, nu är det dags att inventera/köpa nya/begagnade kläder inför årets firande.”

Någon kommenterade med skrattemoji och skrev hur chockad hon skulle bli om maken hade dykt upp och sagt: Du, har våra barn luciakläder som passar? Andra ville poängtera ”inte alla pappor” och visa att det finns bra förebilder där med.

Kan tyckas smått, att vad är väl Luciaklädsel när mannen kör bilen till verkstaden och får däcken bytta två gånger om året? Vad är väl projektledning för hela julen, med julklappar, julmat, gran, kläder, logistik, julkort, sms till släktingar, städning, bakning och pynt när mannen griljerar skinkan?

Inte alla pappor! Inte alla familjer! Men visst är det väl ändå lite ömma tår man känner av när man läser Hannas inlägg?

  1. Inga värderingar bara statistik. 80% av det totala ”hemarbetet” görs av kvinnor. När barn nr 2 föds i en familj med en kvinna och en man ökar mammans antal sjukdagar. Dubbelarbete drabbar således kvinnor hårdare än män på gruppnivå.
    Senaste halvåret har jag har mött 11 utmattade kvinnor och två män. De finns. Skillnaden i min mkt begränsade empiriska studie är att männens arbetssituation var knäckpunkten, de klagade INTE på att de behövde handla, städa osv. De blev också mycket snabbare friska…sannolikt pga att de just kunde vila på ett annat sätt….

  2. Amen på det! Väntar ivrigt på att en endaste pappa ska delta i messengerkonversationen om vad vi ska köpa till förskolelärarna till lucia och vem som ska göra det…

  3. Va? Griljerar män skinka? Är det som grillning en avgjort manlig hushållssyssla? Min man brukar både byta däck och inhandla lussegrejer till ungarna men han har aldrig fixat skinkan. Ska jag klaga hos svärmor eller ska jag vara nöjd med det jag fått?

  4. eh…. men vem påmindr mannen 511 ggr om att byta däck då och vem fick lov att instruera griljeringen av skinkan?😆❄

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..