Kär i en bok

Först och främst – tack för att ni kommenterar! Vet att jag varit lite frånvarande i att svara men jag läser alla och planerar att svara snart! Jag har faktiskt varit nervös för dagboksinläggen, jag har föreställt mig en kommentar typ ”nja alltså detta var ju inte kul läsning…”, men än så länge ingen sådan! För ni är så SNÄLLA! <3

Nu till kärleken.
Alltså en av de allra bästa sakerna med att jobba hemifrån (det finns sååå många – mvh nykär i frilanslivet) är att jag kan lyssna på böcker. Mycket av det arbete jag gör handlar om, efter att jag spånat fram idéer, att teckna ut allt. Det går att göra samtidigt som jag lyssnar på radio, poddar eller böcker. Det är ju som att ha fritid och jobba samtidigt – så lyxigt! Det är precis som när jag var liten då jag ritade och lyssnade på sagor på band. Då var det Hjältar och monster på himlavalvet, eller första avsnittet av någon kuslig radioföljetong som hette Järnvagnen som vi bara lyckats spela in första delen av och som vi fick aldrig tag på de andra av. Lite självplågeri att lyssna på första om och om igen?

Hur som helst, just nu lyssnar jag på Min fantastiska väninna av Elena Ferrante. Jag är HELT inne i den och har längtat hela eftermiddagen och kvällen efter att få gå och lägga mig och lyssna. På kvällen har jag lite svårare lyssna förstås, för då somnar jag…  Men jag älskar när man är så inne i en bok att man längtar efter den och hittar på anledningar att gå iväg en stund, så man kan lyssna/läsa lite till.

Lyssnar ni på böcker? Jag hade inte gjort det innan jag började i augusti/september. Först tyckte jag det var märkligt, personen läste inte som jag skulle ha läst. Men sedan vande jag mig. Jag har också insett att man ”läser” på ett annat sätt när man lyssnar – jag minns inte saker på samma sätt eftersom jag inte sett orden själv. Jag minns liksom lite mer övergripande, tror jag?

Så nu har jag alltså gett mig in på Ferrante-vägen som så många tipsat om och jag är inte missnöjd om man säger så. Och här får ni tre tips, några av de böcker jag lyssnat på den senaste tiden, som också var sådana där jag inte kunde sluta lyssna på:

Exit väst av Moshin Hamid
Om två personer som träffas och blir kära i en stad som är på gränsen till ett krig. Man sugs in i historien och kan inte kliva ur.

Stanna hos mig av Ayobami Adebayo
Om ett par som har ett fint äktenskap men som inte lyckas få barn. Och om pressen från släkt. Utspelar sig i Nigeria. När jag lyssnat klart ville jag lyssna på en till likadan.

Störst av allt av Malin Persson Giolito
Här följer man en rättegång som ska avgöra om artonåriga Maja är skyldig eller inte. Man följer både nutid och tillbakablick och det är omöjligt att sluta lyssna.

Nästan alla böcker jag läser har jag tipsats om genom Mellan Raderna-podden – så grymt att ha två personer med uppenbart god boksmak som ger mig tips varje vecka!

Nu ska jag lyssna vidare! God natt fina bloggläsare, vi hörs imorrn!

 1. Elena Ferrante är ett mysterium för mig. Alltså att alla verkar gilla dem. Jag tyckte att det var som att titta på ett tåg som spårar ur. Allt är ju bara ondska och futtigt. Vad är det som ni gillar?

 2. Hjältar och monster på himlavalvet lånade jag om och om och om på kasett på biblioteket..! Fängslande och lagom läskigt sådär😄

 3. Älskar dina dagboksinlägg! Känns som att ”stämma av” med en kompis liksom <3

  Och NU är lillebror här, 4742gram och 54cm dundrade ut på 2h från första förvärk igår eftermiddag. Galet bra barnmorska, de är fantastiska. Vi råkade va på sjukhuset för check tack o lov 😄
  Nu ska jag snusa bebis!

 4. Förlåt att jag rättar dig men vi hade faktiskt alla avsnitten av Järnvagnen ett tag tills du blev tillräckligt stor för att lyssna och då försvann kassetterna med avsnitten. Jag vet vem mördaren är och mot en ansenlig summa skulle jag kunna avslöja det för dig.
  Varför sänder de inte den igen!

  Jag sträckläste alla Ferrantes böcker och det är fantastiskt att de är så intimt nära en, ibland nästan påträngande. Nu efter ett tag kan jag tänka på personerna i böckerna som om det vore gamla vänner som jag inte träffat på ett tag. Ungefär, undrar hur Lila och Elena mår…
  Trevlig läsning syrran! Du kommer få nya vänner!

  1. Va?!? Men men men … vi lyssnade ju på första avsnitten massor av gånger tillsammans! Så nedrigt att du visste!
   Ja de borde sända igen, minns det som bland det bästa jag hört! Ingen press…

   Hurra för nya vänner!!
   Puss Errberr!

 5. Älskar Ferrante serien. Jag har bara sista kvar. Och jag förstår dig. Jag vill typ bara läsa hela tiden och veta allt och samtidigt vill jag att den aldrig ska ta slut!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..