ANNONS

Hej hej vardagslista!

/

Snor en lista som Peppe hade på sin blogg, som jag först hade sett hos Maria, som i sin tur hade hittat den hos Sandra Beijer som i sin tur … ja ni hajar.

En vardagslista. Jag kände mig manad. Men också pressad. Denna måste bli grym, jag har en vardagsstämpel att leva upp till!

Nu kör vi.

Något jag värderar högt i min vardag:

Jag är ju ett stort fan av vardag. Varför kan man ju fråga sig. Jag tror svaret är rutiner och vanor. Så himla ospännande är jag! Men det är ju också inom dessa rutiner och vanor som en massa crazyness händer. Som att barnen vägrar klä på sig, jag får pms-spel över att alla sugrör ramlar ur köksskåpet eller man får snilleblixten att göra chokladbollar på en tisdag. Så whats not to like?

Men för att aldrig avsluta ett svar som kunde ha varit kortfattat så forsätter jag lite till. Jag uppskattar också det nya tempot i mitt liv sedan jag blev helt egen (inte som i ”oooo jag är så uniiiik” utan egenföretagare). Jag skulle kunna bli riktigt motbjudande om jag fick gå loss i detta ämne, hur nöjd jag är med detta. Så raskt över till nästa punkt.

Det här äter jag till frukost:

Te och rostade mackor med ost!

Men what about second breakfast? undrar ni nu. Och jodå, den kommer efter att jag lämnat barn. Då blir det dubbla koppar kaffe och knäcke!

Men ibland blir frukost tråkigt tycker jag. När jag tröttnar på mackor. För det finns inget gott alternativ. Jag är ingen gröt- eller yoghurtmänniska. Fast jag försöker. Kanske borde göra som pappa gjorde på hotellfrukosten en gång. Åt fil med müsli, men tyckte det var väldigt ”fullkornig” känsla och insåg efteråt att han hade käkat våffelsmet med müsli. Note to self: våfflor gott, våffelsmet not so gott.

När går jag och lägger mig:

22.30. Sedan skrollar jag minst en halvtimme, oftast en timme, ibland två … (ska gå på avgiftning)

Saker som står på min tråkiga vardagliga to-do just nu och som jag aldrig gör: 

Posta brev! Varför tycker jag att det är enklare att kliva över kuvert än lägga dem på lådan?!

Det här äter jag till lunch:

Oftast det som blev över dagen innan. Eller dagen innan det. Eller så gör jag som idag, mixar ihop en GRYM tomatsoppa och med massor av mozzarella på toppen!

När går jag upp:

Barnen vaknar oftast kring kl 6. Helst sover jag vidare till kl 7, men då är det bra om Mattias gett barnen frulle annars blir det stress. Oavsett slutar 99% av alla morgnar med att jag vrååååålar att vi MÅSTE ÅKA NUUUUU!!!

Jag går till jobbet:

…genom att gå hem igen! Så gött att jobba hemma!!!!

En vanlig vardagsmiddag:

Vi har alltid trerätters. Ibland tvårätters, men oftast tre. Till exempel: vi äter pasta med champinjoner och sparris, ett barn äter pasta med sås men utan champinjonerna och sparrisen, ett annat barn äter pasta med smör. Klassisk trerätters. Till detta kan man få ner en oliv eller tre. Och innan sov serveras det alltid macka eller flingor med mjölk till de små.

Till de stora blir det långt senare ofta te och en skafferi-rensning i jakt på något som kan tänkas innehålla någon typ av socker. Har man inte hunnit först så får man nöja sig med honung i teet. Så elakt av förste-rensaren.

Vad jag gör på vardagskvällar:

Servar barn fram till kl 20. Sedan sitter jag ofta och lyssnar på bok och jobbar. Ibland stöter jag på min man (korrigerat från ”sambo” som jag först skrev – tack Annika!) och stämmer av vardagsbestyr eller kramas eller säger något surt, beroende på cykeln.

Har jag söndagsångest:

Nej. Jag älskar måndagar! Kaffe, ljudbok, teckningar. Mmm!

10
69

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00