Tips: somna osams!

Läste det här jätteroliga blogginlägget av Flisan. Och alltså läs detta citat från inlägget:

”Med två barn, hur skulle man kunna hinna med konflikt OCH lösning på samma dygn? LOL.”

Eeeeeexakt!!

Det här med att man inte ska somna osams. Så värdo tips! Att försöka lösa en konflikt klockan 01.30 en sketen tisdag bara för att man inte ska somna osams, DET är riktigt dåligt för relationen! I alla fall om målet är att den ska hålla.

– Hallå? Sover du?! VAKNA!!! Vi har inte pratat klart!! Det måste bli mysigt innan någon av oss får somna!!! Annars kommer det ta slut! Vaknaaaa!!! Vi ska lösa proooobleeem!

Om man lyckas somna så vaknar man ju oftast på bättre humör och har glömt 90% av anledningarna till att man var arg eftersom nästan alla berodde på att man var så trött.

Så mitt tips: somna osams!

En HELT annan sak: Hur somnar man när man är arg? Frågar åt en kompis. Frågar absolut inte åt min man, han har inga sådana problem.

 1. Sofia skriver:

  På min möhippa för 10 år sedan fick jag, lite skämtsamt men ändå med eftertanke, relations-tips av mina vänner. Ett var ungefär ”det där med att aldrig somna osams tycker jag är skit. Är ni osams så sov och ät, och se om ni fortfarande är osam…” Det och ”skaffa diskmaskin” var nog de bästa tipsen. :) men jag har svårt att somna arg, så det är inte alltid det funkar. Men diskmaskin har vi i alla fall.

  Tack för en fantastisk blogg. Ser mycket fram emot din och Mias bok framöver

 2. Annika skriver:

  Haha eeeeexakt så är det! Vi blir osams, tjafsar lite (redan då är klockan mycket) och tjafset hinner aldrig ”ta sig”, utan vi surar in i sovrummet och sen bara somnar ifrån allt och vaknar på bra humör och är kära igen! Bäst!

 3. Jenny skriver:

  Haha. Så skönt att man inte är ensam. Exakt så är våra bråk. Kram på dig och tack för att du förgyller vardagen

 4. Detta är så sant! Jag själv är fullt övertygad om att konflikter löses bäst i lugn och ro, när man är utsövd och mätt. Har alltid tyckt att ”sova på saken” är ett så mycke bättre uttryck. Det är sällan det som triggar igång ett bråk på kvällen som är den egentliga orsaken till att man blir arg.

  Mina tips (ändå varit gift i med min man fem år och bott ihop med honom i 15, så kallar mig lite av expert ;)) för ett äktenskap med mindre konflikter och irritation är dels att prata om hur man löser konflikter. Vilken konflikt typ man är. Jag kommer från en familj där man fräser ilsket på varandra, sen går man och gömmer sig tills man lugnat sig och sen låtsas man som inget hänt. Min man kommer från en annan typ av familj där man skriker på varandra en stund, sen lugnar man sig och säger förlåt och pratar igenom. Det blev en del extra konflikter i början för jag fick panik av avgrundsvrålen och han fick ingen reaktion tillbaka tyckte han, utan jag bara vek undan. Nu är vi mer i synk, jag avgrundsvrålar tillbaka och han går iväg och lugnar sig. Pratar om det gör vi som sagt, om det var viktigt för någon av oss, när man är utsövd, mätt och lugn (och det är rätt tid i månaden). Mitt andra tips är att prata om förväntningar när man går in mot helg, semester eller resor. Vad har man tänkt hinna med, vilken ambitionsnivå har man, behöver man vilotid, mys? Då kan man kanske komma till en kompromiss och det blir inga bråk för att man är stressad för att man försökt trycka in för mycket på en helg, vilket ofta är mitt problem.

  Älskar din blogg förövrigt!!! :D Så glad att jag hittat hit!

 5. Haha, exakt så superbra illus! Ibland har jag sagt till min man i ruta 2 ”jag behöver inga goda råd utan nu ska du bra lyssna!!” Rätt så bryskt men raka rör iaf. Jaha men okej blir det oftast då.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..