PMS? Nähe?!

Jag har lite av ett lätt irriterat humör just nu. Ni vet, när man ba: Ah detta måste vara PMS. Och sedan kollar man appen och ba: Nähe… VAD ÄR DET DÅ DÅ?!

Är jag en människa med humör bara? Va? VA?! Ska det vara såhär? Att man liksom vill storma ut när sambon smaskar och måste djupandas när barnet inte vill lägga sig i sängen på andra eller tredje uppmaningen? Ja och kaaanske några fler saker…

Ja kanske det. Kanske är jag helt jävla normal. Och tjurig.

Dessutom ska jag börja på en crawl-kurs idag (don’t ask). Jag VILL INTE. Som vanligt. Alltså, jag vill ju gå den, eller helst av allt – jag vill ha gått den. Jag vill bara inte gå nu. Inte första gången. Nu är det huvudet i sanden som gäller. Inte tänka på det, bara packa min lilla väska och bege mig iväg. Tänka några minuter i taget. Det ska nog gå bra.

Hörrni, tack för era fantastiska kommentarer på gårdagens inlägg! Alltså, jag kände SÅDAN lättnad när flera av er skrev om fika mitt i veckan! Jag vet inte vad det är med mig och rädslan av att bli socker-shamead, men jag undviker ofta att berätta om måndagsglassen eller onsdagschokladen. Eller frukost-o’boyen. Det är liksom en diskussion jag inte vill hamna i. Därför kändes det så GÖTT att få lite info om att fler faktiskt brukar DET DÄR KNARKET SOM ÄR GIFT OCH JÄTTEFARLIGT!

Jag försöker analyser varför det känns svårt att skriva om. Jag menar jag kan skriva om hur jag är en tjurig mamma, hur jag varit FÖR sur och martyrat mig (om än med lite motstånd när det skrivs) och en hel del annat som inte är så svårt att dela med mig av. Hmm kanske är det för att jag tänker att de allra flesta säkert är likadana och när det gäller sockret så kanske jag faktiskt tror att vi är de enda med lite slapp inställning… Eller så är jag rädd att folk ska tro att vi öppnar ett paket socker och HÄLLER NER I BARNENS MUN. Det gör vi bara på lördagar!

Nämen wish me luck nu då, när jag ska bege mig till en simhall och ingå i en grupp med fräsiga teens som vill bli simproffs och undrar varför mormor joinat med sina simglasögon och simmössa. The ångest is real.

Au révoir.

 

 1. Tove skriver:

  Men jaaa!!! Varför har jag haft ”pms” ända sedan dagen efter mens? Va? Jag som lyckats pruta ner pms från två veckor till två dagar och nu är det all over the place? Jag log stort när jag läste ”är jag en människa med humör”. Jag kände exakt samma bestörtning 😄Plötsligt blev jag vansinnig över precis allt?! Vad är upp med det liksom? Kan det vara februaris fel? Eftersom vi verkar vara flera som haft det såhär den här månaden? Vi säger så. Bad februari. Bad, bad februari.

  1. Ja så säger vi! Det är februari-PMS!!

 2. Susanne skriver:

  Åh, våra barn åt mackor (vitt bröd givetvis) men nutella på till frukost i flera år. Efter att förskolan ringt och minsta typ nästan svimmat av blodsockerfall så resonerade vi att det var bättre att hen åt något.
  Åh crawlkurs är superkul. Är det i Tyresö? Där gick jag i höstas :)

  1. Det är våra barns mormor&morfar-frukost! Och jaa så där tänker jag mycket med våra frukostar som verkligen inte är sockerfria. De ÄTER och det är bra!
   Ja det är i Tyresö! Första tillfället var kul! Gick du också nybörjare? Var du nöjd? Fem gånger?
   Jag försökte först, helt omedvetet, fuska mig in i avancerat-kursen. Hamnade rätt till slut tack o lov ;)

 3. Hani skriver:

  Igenkänning! Men du, ägglossning-ilskan kan vara värre än själva PMS-fasen. Själv tar jag premalex för PMS oftast några dagar innan ägglossning och sen en vecka innan mens. Annars kan det ju vara sömnbrist också… Eller en jobbig partner… 😝

  1. Jag trodde det var ägglossning faktiskt… men det var tydligen passerat…

 4. Annette skriver:

  Vill bara säja TACK för att dina blogginlägg alltid, alltid får mig på så gott humör.

  1. Ååååå!! Alltså jag vet inte om ni som kommenterar förstår hur innerligt glad jag blir! Ni lyfter mig varje dag! TACK!

 5. Karin skriver:

  Hahaha, alltså TACK för att du visar att man inte är ensam. Kollade appen igår och ba ”oj då…ingen PMS på nån vecka till…” 😳😅 Jag skyller på att febeuari är mkn sämsta månad! Ps. Det där med första gånger – exakt som mig det med! Jag längtar så mkt tills saker är klara att jag ibland inte ens påbörjar dem…sjukt beteende.

  1. Hahha en lååååång PMS för oss båda då kanske…?
   Och ja, det är tur att jag betalat dyra pengar och typ berättat för ALLA att jag ska gå den här kursen, annars hade jag skippat det. Vilket hade varit synd, för det var kul – så klart! Så är det ju NÄSTAN alltid, när man väl släpat sig dit. Man får försöka lita på sitt positiva ”ja det här anmäler jag mig till”-jag hahah…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..