I annonssamarbete med BONNIERS BOKKLUBB

4 sätt att slippa läsa samma bok för 678393:e gången

Jag älskar att mina barn älskar att läsa. Jag älskar inte jättemycket att läsa samma bok gång efter gång efter gång efter gång … Därför tipsar nu Kniven och jag om 4 sätt man kommer undan detta:

Ett av tipsen är BookBox Kids som vi fått chans att prova. Vad är det då? Jo det är en barnboksprenumeration där man får fyra boxar under ett år med två böcker i varje. Du hinner alltså hamna i stadiet där du vill kasta ut böckerna lagom tills det dimper ner två nya (vi har just nu en som jag behöver ”glömma” hos mormor och morfar). Vilka böcker barnet får är alltid hemligt, men de är alltid nyutkomna, könsneutrala och anpassade efter barnets ålder.
Just det här med förutbestämt innehåll är oerhört tidsbesparande för en mamma med extrem beslutsångest …

Sista dag att beställa vårens box är den 20 mars. Klicka här för att läsa mer och beställa boxen!

MAJA TIPSAR:
Om barnen vill ha tips på hur man får en förälder att läsa så kommer här ett tips till dem från Maja. Maja vill sällan gå och lägga sig. Det finns så mycket klossar som måste byggas, teckningar som måste färgläggas och gosedjur som måste ställas i rader i hela tv-rummet. Man förstår ju att det här med att sova inte är något man kan prioritera i denna stressiga tillvaro. Men så kommer mamman med hotet att om du inte kommer och lägger dig så missar du sagan. Det är inte ett okej hot, när man vill ha både ock.
Hur ska man då göra? Jo, i lugn och ro arrangerar du dina gosedjur, bygger dina torn och gårdar och färglägger klart alla bilder. Sedan säger du till mamma att du är klar. Hon hävdar då att det är för sent, att sagan är slut och att det är sova som gäller. Omedelbums. Det är då du tar till vätskan – den i ögonen. Du tar också till volymen – den i lungorna. Och så gråter du hejvilt! Föreställ dig att hon istället för: ”nej du missade boken ikväll” har sagt ”nej du har missat alla böcker för all framtid, någonsin, for ever!!”. Och så lever du ut den känslan. Studier visar att du till 99,9% säkerhet kommer att få höra: ”Okej vi läser EN saga”. Och att du med lite hulkningar och kattungeblick kommer att få höra ytterligare en, men orden: ”Detta är ABSOLUT sista”.

 

 1. Louise skriver:

  Aporpå biblioteket, vet inte om det skiljer sig i landet men jag får mejl med påminnelser, sen går jag bara in på telefonen och lånar om, barnböcker verkar gå att låna om många gånger.

 2. Hej!

  Förstår precis vad du menar med bibliotek. Har en bok som skulle lämnats tillbaka i slutet av januari, som jag bara inte hittar. Betalat böter ett antal ggr för att kunna låna igen. Var betydligt enklare när jag var föräldraledig och gick dit var och varannan dag. Dock har jag oftast mellan 80-90 böcker (max 10 vuxenböcker) hemma från biblioteket, så lite svinn (böter) får man kanske räkna med. Jag hade haft svårt att ha så många på grund av kostnaden (om jag köpt de nya), ”kvalitén” (om jag köpt de begagnade) och inte kunnat pröva vad vi gillar. Vi läser väldigt sällan samma bok flera gånger i rad, även om barnet kan ha favoriter. Dryga två år och vi har flera Julia, Ingrid, Emma, Totte, Ella, Babblarna, Max, Bamse och Lilla Anna böcker hemma. Svårt att hitta böcker med lagom mycket text, men dessa tycker jag är bra med undantag av Bamse, tittar mest på figurerna där. Max och Babblarna lite lite, men då pratar vi om vad vi ser istället. Favoritböckerna av de första fem karaktärerna är alla Julia (utom äter för den gillar inte jag så den fick åka tillbaka till biblioteket), Ingrid och bassiluskan, Emmas lillebror blir sjuk, Totte och Malin och Ella är förkyld. I närheten av vabbruari kanske det passar bra med sjukböcker. :) Ledsen för lite babblig kommentar, blir så pepp av böcker och orkar inte redigera mig själv.

  1. Hej igen!
   Jag förstår precis var nog lite magstarkt att börja med då jag uppenbarligen fortsätter låna böcker och inte har så mycket ångest över böterna att jag slutar låna. Men jag förstår lite iaf… Jag förstår också hur du menar med ångesten med räkningar, men jag tänker lyckligtvis inte så om bibblan.

 3. Annika skriver:

  Kul grej med bokbox! Men ändå – biblioteket slår ju allt. Utbudet är OÄNDLIGT plus att det är gratis. En bokbox med två böcker i fyra gånger per år blir ju sammanlagt åtta böcker. På ett helt år. Man hinner läsa samma bok bra många gånger på årets 365 dagar om man har åtta böcker…

  1. Simon skriver:

   Instämmer. Inget ont om lådan ifråga, men <3 biblioteket!

   1. Annika skriver:

    Exakt! Lät kanske som jag dissade bokboxen (inte meningen) men bibblan <3 <3 <3

    1. Ja men jag tog det inte som diss alls! Jag tänker att det är lite olika saker. Jag ÄLSKAR att köpa böcker. Att stå hemma och välja, samla på mig och låta dem marinera i bokhyllan. Det är så FINT också! Och bra för författarna förstås :)
     MEN jag älskar också bibliotek och ser det inte som en motsats till en box eller att köpa böcker på annat sätt!
     Jag har väl efter mina år med grova utgifter pga försenade/aldrig återlämnade böcker inte riktigt kommit in i lånandet igen. Det blir som en sådan där ångest som att betala en räkning, när man liksom gör det till en omöjlighet, när det kommer till att lämna tillbaka i tid. Men tycker ändå bibblan är TOPP!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..