Man ska tycka jättemycket jätteanonymt

Läste kommentarerna på FB under DN-artikeln där Mia intervjuas om eftervården. Som vanligt är det många som berättar om hur de känt att de inte tagits på allvar och det absurda i att man bara ska köra på som vanligt diskuteras.

Fast Richard Richardsson tycker annorlunda. Han anser att artikeln är till för att skapa ett ”drev så att kvinnor inte ska vilja föröka sig”. Alltså, samtal om förlossningsskador och bristande eftervård är en konspiration för att ta slut på mänskligheten.
Dessutom förklarar Richard Richardsson att starka kvinnor klarat födandet galant i alla tider.
Ja om man med galant menar eventuellt överlevt men kanske inte ens det så ja … jo visst har du rätt Richard! Lätt som en plätt är det eftersom det skett i alla tider! Galant har de STARKA kvinnorna klarat det. Alla de andra, lite svagare, har fått skador och behövt vård. Kanske några strukit med. Men det kanske man får räkna med eftersom det varit så i alla tider. Låt oss för bövelen inte förändras!! Låt oss inte använda forskning och utveckling och all kunskap inom vården för att förbättra för de födande!

För övrigt har jag läst en massa sorgliga kommentarer sedan vi släppte vår bok, om kvinnor som inte längre kan ha sex eftersom det gör ont, eller som inte vill eftersom det inte känns, eller som är rädda för att föda igen eftersom det var så traumatiskt första gången. Så ska vi snacka om vad som kan göra att kvinnor inte vill ”föröka sig” så är nog snarare bristen på eftervård och den gigantiska tystnaden ett större hot än samtal om bristande eftervård.

Dessutom ytterst intressant när en man vill uttrycka dessa åsikter som han uppenbarligen inte har någon som helst koll på men ändå ska tycka till om och dessutom bli ilsken över, hur han då har profilbild hund, ingen aktiv profil, inga FB-vänner och kanske ett påhittat namn?
Det gäller att anstränga sig till max för att få sprida lite ilskna kommentarer. Och absolut INTE stå för dem.

(Jag blurrade namn och bild först, men insåg senare att Richard redan tänkt på allt det där. )

 1. Jag undrar jag om han inte bara faktiskt är ett troll? Så inte värt att lägga energi på just honom.

 2. Helena skriver:

  Allt jag kommer på är bara ”KÖTTHÖVVE” orkar inte dumma griniga manskommentarer! Det är ju väldigt sällan man kan säga att det var bättre förr. 🤦🏼‍♀️

 3. Maria skriver:

  Kanske herr Rickardsson läsa på lite om mödradödligheten i världen. Ca 300 miljoner kvinnor lider av allvarliga skador, infektioner eller funktionsnedsättningar de fått i samband med förlossning eller graviditet.
  Uppgifter från https://unicef.se/fakta/modravard

  Intressant också att en man, som uppenbarligen är dåligt påläst, har full koll på detta. Kanske kan han ge oss lite upplysande information från när han själv födde barn?

 4. Lotta skriver:

  Tycker absolut att Richard har en poäng här! Låt oss för bövelen även låta bli att använda oss av alla andra medicinska och sociala framsteg också, tex så verkar ju det där med vaccin helt onödigt! Jag menar; de STARKA karlarna har ju överlevt i alla tider ändå…
  /inte alls ironisk…

 5. Mia skriver:

  Åh, jag läste den kommentaren och ba ”OOOORKA”. Tack för att du orkar! Mvh svag förlossningsskadad som gärna tar med mig andra i den hemska indoktrineringen

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..