Ägglossningsdepp

I några dagar har jag haft en liten oro som snurrat runt inne kroppen. Liksom konstaterat att jag mår bra, allt runt omkring känns rätt okej, men ändå inte alls i form. Idag kollade jag cykeln i appen och insåg att det är ju – trumvirvel – ÄGGLOSSNING! Så antagligen dansar det runt en massa hormoner i mig och då blir jag orolig.

Man ska ju liksom ta emot känslorna, bekräfta dem och låta dem hänga med en, sida vid sida. Då blir de mindre och får inte ta så mycket utrymme som de kräver.
Men det är ju så mycket lättare sagt än gjort!!! Istället har jag stenhårt jobbat emot dem. Sprungit ifrån dem, bokstavligt, och stretat emot. Det funkar ju en liten stund.

Sedan behövde jag analysera istället, bryta ner känslorna. Okej VAD oroar mig? Deadlines. En massa deadlines för olika illustrationer. Är det NU NU NU?! Hmm nej okej inte det. Då kan vi släppa den biten lite.
Mejl. Obesvarade mejl. Det stressar mig nuuu! Vad är lösningen? Att svara på dem, alternativt svara att jag för tillfället inte har tid att svara. Okej jag ska… snart. Ska skriva klart inlägget först.
Att jag ska prata inför folk på onsdag på Landvetters Kulturhus både stressar mig och peppar mig. Nervöst och kul. Men precis just nu allra mest nervöst!

Logistik, saker som bryter rutiner, är också en del denna vecka. Sådant skapar oro i den här kroppen jag har.

Men istället för att lösa allt detta, som jag så fint försöker mig på här, så KAN jag fortsätta att streta emot till imorgon, för då borde jag vara förbi ägglossnings-PMSen.

Sådär! Så enkelt slipper man ta tag i det som stressar! Så får vi hoppas att gnagande känslan ÄR pms …

  1. Emma skriver:

    Hej! Tack för en toppenbra blogg! Skulle inte du kunna länka till dina inlägg om att flyga med små barn, vet att jag läst det här tidigare o tyckte det var så bra o i sommar är det dags att flyga med våra bara (6 o 3 år) för första ggn o då kom jag o tänka på dina supertips men hittar inte inläggen🙄
    Hoppas hormonerna är på din sida igen!
    Kram❤️

  2. Annie skriver:

    Igenkänning å det grövsta! Sedan jag fick barn nummer två för fem år sedan är både pms och ägglossningsdepp väldigt närvarande. Själva pms:en brukar jag inte förstå att jag har den första dagen utan tycker bara att alla är helt orimligt irriterande och korkade. Ägglossningsoron ackompanjeras oftast rätt snart av smärt-ilet och jag verkar koppla lite snabbare då. Tycker mig känna vilken sida ägglossningen är på också, men det vet jag inte om det stämmer. Känner mig ibland så himla riden av mina hormoner och deras framfart.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..