ANNONS

Kvinnan som förfallit

/

Vi kör en snabb #hejhejdebatt idag.

Fick en kommentar om att feminister skyller på strukturer, för egentligen är det faktiskt inga som helst problem för en kvinna att sluta raka sig. Enda problemet är att kvinnor inte VILL det eftersom de vet att sex säljer och de vill vicka på höfterna och få bekräftelse för det.

Med den djupa analysen känner jag: tack #metoo, hoppas du når ända ner i de djupaste hålorna till slut.

Att en kvinnas värde till stor del avgörs utifrån hur hon ser ut finns enormt många exempel på. Jag tänkte senast på grejen när folk snackar om att en kvinna ”förfallit”. ”Det är så hemskt för hon har slutat bry sig”. Då handlar det alltså om att hon inte prioriterar sitt utseende. En kvinna som bryr sig om andra saker än sitt utseende är alltså en kvinna som förfallit. Fint sätt att se på saken…

Tänk vad det provocerar. Hår på en kvinnas kropp eller en kvinna som inte är smal men som syns ändå! Våga inte komma här och vara nöjd! Eller för den delen, kanske inte ens nöjd utan bara likgiltig! Usch!

Diskutera i smågrupper som vanligt. Och återkom med lösningen på kvinnoidealet.

Klassisk förfall

(Ursäkta att det står fredag på illusen, jag vet att jag kanske ingjutit hopp i någon – det är dessvärre bara onsdag – och jag bloggar från telen och kunde inte sudda bort )

15
63

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00