4 olika typer av VAB

Vilken VAB är din favorit? Va? Vaddå du ”förstår inte frågan”? Klart man har en favorit-VAB? VAB är ju det man pysslar med ca 33% av ett år, eller?

Här kommer fyra att välja på:

1. Oros-vabben

När man tittar på barnet var fjortonde sekund eftersom hen är så lugn och kollar febern var tionde minut, ringer VC och får INTE komma pga 37,8 inte räknas som JÄTTEHÖG feber. Ofta brukar det lagom till läggning gå över och energin är tillbaka med besked.

2. Borde jag verkligen vabbat-vabben

När barnet är full rulle OCH rastlös på grund av inga kompisar och inga organiserade aktiviteter. När klockan är 10 har ni ätit frukost, spelat spel, målat med vattenfärger, lekt i dockhuset, ätit mellis, kört rejs med bilarna, knådat playdough och ritat. Bara 8 timmar kvar tills du för avlösning. Kul.

3. Vobben

Du ska bara skicka ETT mejl och skriva ihop en kort text. Det tar 6 timmar och när du dagen efter kollar igenom ser du att du missat hälften av innehållet och stavat fel på fyrtioelva ställen. Slutsats: jobba ej med barn på huvudet.

4. Sjuk-vabben

Du är sjuk. Barnen är sjuka. Ni är hemma tillsammans. Kanske krypa upp i soffan, dricka te och kolla på film HELA DAGEN? Ja eller 10 minuter. Eftersom din kropp ej reagerar på baciller på samma sätt som barnens kroppar reagerar på baciller. Deras baciller har helt klart svept energidrycker.

***

Läs också: 11 frågor man ställer sig vid VAB

 1. Vobb är värst! Det blir aldrig bra och jag har dubbelt dåligt samvete! Men ändå så kör jag det 9 fall av 10 ändå. Just incase denna gången blir bra?! Hälsningar hon som tar telefonmöten i tvättstugan! :/

  Bäst (eller ja inga sjukrelaterade vabb är såklart bra) är andra vabbdagen vid feber. Krisen är över och man kollar film i soffan och äter glass :)

 2. Huvudet på spiken som vanligt! Sen finns ju även magsjukevabbet. Försöka hålla friskt och sjukt barn ifrån varandra. Konstant oro för det där svaga illamåendet som väl ändå finns där och lurar? Tvätta lakan och soffa. Sitta i karantän och ruttna. Det värsta vabbet tycker jag!
  P.s Du var grym på Landvetter kulturhus 😊

  1. Usch ja…och verkligen fyy och trippelångest på magsjukevabbet. Blää! Det är verkligen hell on earth! (Om man bortser från dödliga sjukdomar förstås. Vilket såklart är värre). Men bland alla icke dödliga vabb sjukor som finns så är msgsjukevabben den värsta!

 3. Vi är inne på tredje veckan av VAB med 2-åringen med benbrott. Dvs inte sjuk och full av energi hon inte kan göra av någonstans. Trött på sina föräldrar och extremt sugen på stimulans och andra barn.
  Bästa vabben!

 4. Det värsta är ofas-vab.
  Låt mig förklara begreppet och ni kommer alla ha varit där. Barn 1 supersjuk och behöver tät omvårdnad, barn 2 feberfri och uttråkad. Kombinera den gärna med egen sjukdom.

  Har man riktig tur så kan den gå på repeat. Dvs barn 1 har en ny smitta som övriga kan ta över så man kan köra ofas-vab en gång till.

 5. Måste vara ödet… löser ditt inlägg på g till jobbet. Hinner dit, hänga av jackan, ta en kopp kaffe, dra igång datorn så ringer det från dagis o 4åringen är kräksjuk. Så bara hitta en buss hem o hitta någon som kan hjälpa till o hämta hem barnet så hon slipper vänta 1h innan jag är där. Det är min värsta VAB…

  1. Tänkte precis att jag har dålig koll på bästa VAB men värsta är magsjuka…. samtidigt får man väl vara glad att det är värsta. Det innebär ju att man ändå har ett hyfsat friskt barn för övrigt.

  2. Precis det hände mig idag! ”Hann” jobba hela 4 timmar inban bussen gick hem och jag kunde hämra magsjuk son hos svärföräldrarna:-( Och får om igen påminna mig själv..det går över, är ju bara magsjuka.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..