4 olika typer av VAB

Vilken VAB är din favorit? Va? Vaddå du ”förstår inte frågan”? Klart man har en favorit-VAB? VAB är ju det man pysslar med ca 33% av ett år, eller?

Här kommer fyra att välja på:

1. Oros-vabben

När man tittar på barnet var fjortonde sekund eftersom hen är så lugn och kollar febern var tionde minut, ringer VC och får INTE komma pga 37,8 inte räknas som JÄTTEHÖG feber. Ofta brukar det lagom till läggning gå över och energin är tillbaka med besked.

2. Borde jag verkligen vabbat-vabben

När barnet är full rulle OCH rastlös på grund av inga kompisar och inga organiserade aktiviteter. När klockan är 10 har ni ätit frukost, spelat spel, målat med vattenfärger, lekt i dockhuset, ätit mellis, kört rejs med bilarna, knådat playdough och ritat. Bara 8 timmar kvar tills du för avlösning. Kul.

3. Vobben

Du ska bara skicka ETT mejl och skriva ihop en kort text. Det tar 6 timmar och när du dagen efter kollar igenom ser du att du missat hälften av innehållet och stavat fel på fyrtioelva ställen. Slutsats: jobba ej med barn på huvudet.

4. Sjuk-vabben

Du är sjuk. Barnen är sjuka. Ni är hemma tillsammans. Kanske krypa upp i soffan, dricka te och kolla på film HELA DAGEN? Ja eller 10 minuter. Eftersom din kropp ej reagerar på baciller på samma sätt som barnens kroppar reagerar på baciller. Deras baciller har helt klart svept energidrycker.

***

Läs också: 11 frågor man ställer sig vid VAB

 1. Helena skriver:

  Vobb är värst! Det blir aldrig bra och jag har dubbelt dåligt samvete! Men ändå så kör jag det 9 fall av 10 ändå. Just incase denna gången blir bra?! Hälsningar hon som tar telefonmöten i tvättstugan! :/

  Bäst (eller ja inga sjukrelaterade vabb är såklart bra) är andra vabbdagen vid feber. Krisen är över och man kollar film i soffan och äter glass :)

 2. Fia skriver:

  Huvudet på spiken som vanligt! Sen finns ju även magsjukevabbet. Försöka hålla friskt och sjukt barn ifrån varandra. Konstant oro för det där svaga illamåendet som väl ändå finns där och lurar? Tvätta lakan och soffa. Sitta i karantän och ruttna. Det värsta vabbet tycker jag!
  P.s Du var grym på Landvetter kulturhus 😊

  1. Sanna skriver:

   Usch ja…och verkligen fyy och trippelångest på magsjukevabbet. Blää! Det är verkligen hell on earth! (Om man bortser från dödliga sjukdomar förstås. Vilket såklart är värre). Men bland alla icke dödliga vabb sjukor som finns så är msgsjukevabben den värsta!

 3. David skriver:

  Vi är inne på tredje veckan av VAB med 2-åringen med benbrott. Dvs inte sjuk och full av energi hon inte kan göra av någonstans. Trött på sina föräldrar och extremt sugen på stimulans och andra barn.
  Bästa vabben!

 4. Det värsta är ofas-vab.
  Låt mig förklara begreppet och ni kommer alla ha varit där. Barn 1 supersjuk och behöver tät omvårdnad, barn 2 feberfri och uttråkad. Kombinera den gärna med egen sjukdom.

  Har man riktig tur så kan den gå på repeat. Dvs barn 1 har en ny smitta som övriga kan ta över så man kan köra ofas-vab en gång till.

  1. Ja ofas-vabben är vanlig här hemma med två barn och mamma. Värsta sorten 😳

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..