ANNONS

Ska vi bokklubba?

/

Hörrni, idag är det världsbokdagen och jag funderade på just böcker. Jag började ju lyssna på ljudböcker i somras och det har lett till att jag läser mer ”vanliga” böcker också.

En sak som jag upptäckt är kul är ju om någon läser samma bok. Vi startade ju en bokklubb två kompisar och jag. Vi har bara lite svårt att få till träffarna… och lästiden. Jag har ju turen att kunna lyssna när jag jobbar så jag kan ju läsa ganska fort. Dessutom, och detta är viktigt, så har orken kommit tillbaka. I ca 5 år orkade jag knappt lyfta upp en bok och vända blad (hade varit en värdelös kung). Men så kom lusten och orken och nu har det blivit en vana igen.

SÅ! Jag tipsade en av bokklubbarna om en bok jag precis lyssnat klart på (Låt oss hoppas på det bästa) och hon ringde mig när hon lyssnat nästan klart och vi babblade av oss. Helt oplanerat men när vi pratat klart insåg vi att det var kul att lyssna på samma bok, så vi sa att det gör vi igen!

Nu tänkte jag att jag skulle kunna berätta för er om mina senaste böcker, och nuvarande, ifall någon vill haka på! Så kan jag ta upp boken om … två veckor? En månad? Och så kan jag skriva lite tankar och så kan vi babbla lite i kommentarsfältet?
Som en boklubb light? Man måste inte kommentera eller diskutera, man kanske bara vill läsa en bok och se andras tankar.

Jag gör ju lite detta med Mellan raderna-podden, fast tvärtom. Jag hör Peppe och Karin prata om en bok och vill genast lyssna på samma. Så jag ligger steget efter, fast jag älskar att ha så proffsiga boktipsare. Man kan ju alltid göra så, om man inte vill haka på.

ÄR DET NÅGON SOM ÄR MED?

Böcker som jag läst/lyssnat på den senaste tiden som jag gärna diskuterar om någon vill läsa:

 • Hur jag lärde mig förstå världen – Hans Rosling (lyssnar på nu)
 • The hate u give – Angie Thomas (läser nu)
 • Låt oss hoppas på det bästa – Carolina Setterwall
 • Ett jävla solsken – Fatima Bremmer
 • Livet går så fort. Och så långsamt – Martina Haag
 • En halv gul sol – Chimamanda Ngozi Adichie

Böcker på min lista som jag VILL läsa/lyssna på:

 • Vända hem – Yaa Gyasi
 • Samtal med vänner – Sally Rooney
 • Kvinnan i fönstret – AJ Finn
 • Jag heter inte Miriam – Majgull Axelsson
 • Farmor dör – Malin Wollin
 • Finna sig – Agnes Lidbeck
 • Allt vi inte pratar om – Thor Rutgersson & Ida Östensson

Okej jag inser att det kan bli ett gissel att välja nån bok gemensamt, men kan ni inte skriva om det är nån bok ni är sugna på att läsa/prata om, så landar vi i nån att diskutera om ett tag? Hur långt?

Nu blev jag nervös att ingen ska tycka det är en kul idé. Det behöver ju inte vara en stor grej? Bara att vi läser samma bok och om vi vill nämner lite våra tankar om den när vi läst klart liksom?

Boklyssningsmål

13
38

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00