Hej hej bokklubb – vi kör!

Okej det var ju några som ville haka på det här med liten ”digital bokklubb”. Min tanke är att man ska få ösa ur sig efter att man läst en bok istället för att behöva sitta där ensam med alla tankar.

Så förslag på upplägg som jag tror blir enklast.

1. Jag säger: nu läser jag den här boken – häng på!
(man får självklart vara med och bestämma! Men jag tänker att jag avgör vilken bok som verkar vara mest poppis i kommentarsfältet och sedan bestämma utifrån det)

2. De som vill läser då samma bok, eller om man inte orkar så läser man baksidestexten och följer sedan diskussionerna och får en liten injektion av boken (så gjorde jag med Mellan Raderna-podden i typ ett halvår innan jag började läsa själv).

3. Efter tre veckor skriver jag ett blogginlägg med några kortare reflektioner och resten av diskussionerna sker i kommentarsfältet.
Är tre veckor lagom eller för kort? Jag plöjer ju som sagt när jag jobbar så jag har tappat greppet om hur lång tid det EGENTLIGEN tar. Jag tänker att med detta upplägg kan man ju komma in tre veckor senare och kommentera och läsa andras reflektioner. Så man inte känner press och tappar lusten.

VAD LÄSER VI?

Nu var det en person som precis läst Rosling och en annan som ville läsa den så då bestämmer jag att den fick flest röster. Den finns som ljudbok också!

Bildkälla: Natur & Kultur

Om tre veckor, den 16/5, snackar vi loss när vi vill i kommentarsfältet. 

Vad tror ni om detta?

OBS! Om man vill hamna direkt på dessa inlägg så finns nu en kategori som heter Bokklubben. Du hittar Kategorier i menyn högst upp i bloggen.

OBS igen! Om man vill ha lite mer bestämd bokklubb, med diskussioner live så att säga, så kolla in Jennys bokklubb på Facebook!

 

 1. Anna skriver:

  Åh, vad kul! Om jag inte haft två småbarn, och väldigt mycket vakna nätter, så skulle jag lätt hoppat på. Fortsätt några år till, så hakar jag på sen. Men ser fram emot att läsa lite om vad andra läst! 😊

 2. Cat skriver:

  Det låter toppen! Jag har precis lånat e-boken och börjat läsa. Jag har aldrig varit med i någon bokklubb så jag vet inte hur bra jag är på att kommentera eller reflektera men jag provar gärna.

  1. Haha inte jag heller! Eller jo jag har ju en bokklubb som snart firar ett år och vi har haft ett möte där det blev mest sushi och vin… men lite boksnack också. Till vårt försvar började vi med boken Ett litet liv, som är en tegelsten, eftersom JAG trodde man skulle kunna läsa klart den under sommaren. HA!
   Hur som helst, jag känner att vi inte behöver känna några krav på analyser eller djupa reflektioner. Bara att man får säga vad man tyckte, eller ta upp något som stannat kvar i ens huvud efter att man läst!
   Kul oavsett att fler läser samma bok! :D

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..