10 rimliga anledningar till gräl (om du är barn)

 1. Du bredde inte smöret hela vägen ut på mackan. HUR SVÅRT KAN DET VARA?!
 2. Jag sa att jag ville ha skinka, men du borde ha förstått att jag inte ville ha det. LÄS TANKAR TACK!
 3. JAG skulle hälla upp vattnet själv. Eh NEJ, det går inte att göra om, det är FÖR SENT!
 4. Du tvättar min smutsiga favorittröja. HUR KUNDE DU?

 5. Du borstade mina tänder på fel sätt och sjöng tandborstsången jättesnabbt och tråkigt. SÅ oengagerad?!
 6. Du föreslår sandaler istället för fodrade gummistövlar pga varmt väder. REN ONDSKA.
 7. Du öppnade dörren. Det roligaste jag skulle få göra på hela dagen. Nu är det förstört.
 8. Du tryckte på hissknappen?! När jag tänker efter så var DET det roligaste jag skulle få göra på hela dagen. Varför vill du inte att jag ska få ha ROLIGT?!


 9. Du gick framför mig i 30 sekunder. Framför?! SÅ GÖR MAN INTE!
 10. Du bar inte med sparkcykeln trots att du borde ha vetat att jag skulle vilja ha den halvvägs till förskolan. SÅ. DÅLIG. STIL.

 

 1. Tess skriver:

  Jepp, ALLA punkter, med vissa lokala skillnader typ som att jag la ost på mackan när jag borde förstått att det inte skulle vara det just idag, men ja alla punkter händer ofta här hemma. Skulle ju kunna tro att min man och jag har ordentliga inlärningssvårigheter, för vi lär oss ALDRIG.

 2. Min 2.5 åring ska jämt gå först. ”min plats” som att gå först är en speciell plats. :) Några har inte hänt än så jag har något att se fram emot.

 3. Sara skriver:

  Tandborstsången? hur går den? Tar tacksamt emot tips på ALLT som kan förenkla den proceduren här (lovar att sjunga lämpligt fort och med mkt engagemang 😁) Rena brottningsmatchen vissa kvällar och då är dottern ändå 3,5 år nu… man tycker ju annars att hon borde börja förstå vid det här laget att tandborstningen kommer man liksom inte undan, oavsett argument eller försök till motstånd 🤦‍♀️

  1. Testa folktandvårdens app ”Rocka munnen”! Har gjort att vår 3,5-åring borstar utan brottningsmatch!

  1. Lotta skriver:

   Jag hittar på sagor om tandtrollen medan jag borstar. Sedan får de åka rutschkana ner i magen till sitt tivoli när barnet sväljer. Ibland är trollen extra busiga när de springer omkring i munnen och jag jagar/kittlar dem med tandborsten. Funkar ofta iaf.

   1. Lotta, jag blir väldigt inspirerad av idén att hitta på sagor om tandtrollen! Hade inte ens tänkt tanken, men skulle nog funka här hemma. Tack för tipset!

   1. Jag bara borstar bort tandtrollen ”ojoj där är tant Agda måste borsta bort henne” fungerar kanon. Ta i trä.

  1. Vi hade asmkt bråk vid tandborstningen förut. Till slut var jag så less att jag av oklar anledning började härma alla karaktärer med dialekt och allt i favoritserien Stadens Hjältar, och då satt de blickstilla för att kunna lyssna. Nu ”pratar” tandborstarna med barnen, låtsas att de inte vet var de ska borsta (öronen? Näsan? Osv) och ibland är tandborsten jätterädd (barnen lovar då innerligt att inte bita den) och ibland hittar den ett extra lurigt tandtroll… …ja du fattar. 😆 Värt varenda minut av hitte-på för äntligen sitter de stilla!!! 🙏🏻😅

  1. Jag sjunger imse vimse spindel eller bäbä vita lamm fast med (kasst) påhittade texter. Olika texter varje gång. Barnen älskar det! Tandborstningen har funkat i flera år för två barn. ”Imse vimse brandbil, skulle släcka eld, skulle släcka branden som brann i eeeh en skoaffär! Psch psch psch psch släckte brandbilen, alla blev så glada och brandbilen åkte hem”

 4. Anna skriver:

  Oh ja! Här väcktes hela huset i natt, eftersom pappan hade mage att öppna dörren, när treåringen vill ha hjälp till toan!!

  1. Anna skriver:

   Men fy, vilken hemsk pappa…😉

 5. Det här kanske man inte borde skriva men 1an blir jag fortfarande upprörd över!😂 vad är det för mening om man inte har smör på hela mackan liksom, kanterna blir ju helt torra. Det och att inte ta bort det vita på apelsinen, oacceptabelt. Min man bara skakar på huvudet och min unge är totalt bortskämd på dessa två punkter iaf😉

  1. Anna skriver:

   Jag håller med!! Det är min mamma som har skämt bort mig med det (till pappas stora förtret 😜) och nu gör jag samma med min dotter.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..