10 rimliga anledningar till gräl (om du är barn)

 1. Du bredde inte smöret hela vägen ut på mackan. HUR SVÅRT KAN DET VARA?!
 2. Jag sa att jag ville ha skinka, men du borde ha förstått att jag inte ville ha det. LÄS TANKAR TACK!
 3. JAG skulle hälla upp vattnet själv. Eh NEJ, det går inte att göra om, det är FÖR SENT!
 4. Du tvättar min smutsiga favorittröja. HUR KUNDE DU?

 5. Du borstade mina tänder på fel sätt och sjöng tandborstsången jättesnabbt och tråkigt. SÅ oengagerad?!
 6. Du föreslår sandaler istället för fodrade gummistövlar pga varmt väder. REN ONDSKA.
 7. Du öppnade dörren. Det roligaste jag skulle få göra på hela dagen. Nu är det förstört.
 8. Du tryckte på hissknappen?! När jag tänker efter så var DET det roligaste jag skulle få göra på hela dagen. Varför vill du inte att jag ska få ha ROLIGT?!


 9. Du gick framför mig i 30 sekunder. Framför?! SÅ GÖR MAN INTE!
 10. Du bar inte med sparkcykeln trots att du borde ha vetat att jag skulle vilja ha den halvvägs till förskolan. SÅ. DÅLIG. STIL.

 

 1. Jepp, ALLA punkter, med vissa lokala skillnader typ som att jag la ost på mackan när jag borde förstått att det inte skulle vara det just idag, men ja alla punkter händer ofta här hemma. Skulle ju kunna tro att min man och jag har ordentliga inlärningssvårigheter, för vi lär oss ALDRIG.

 2. Min 2.5 åring ska jämt gå först. ”min plats” som att gå först är en speciell plats. :) Några har inte hänt än så jag har något att se fram emot.

 3. Tandborstsången? hur går den? Tar tacksamt emot tips på ALLT som kan förenkla den proceduren här (lovar att sjunga lämpligt fort och med mkt engagemang 😁) Rena brottningsmatchen vissa kvällar och då är dottern ändå 3,5 år nu… man tycker ju annars att hon borde börja förstå vid det här laget att tandborstningen kommer man liksom inte undan, oavsett argument eller försök till motstånd 🤦‍♀️

  1. Testa folktandvårdens app ”Rocka munnen”! Har gjort att vår 3,5-åring borstar utan brottningsmatch!

  2. Jag hittar på sagor om tandtrollen medan jag borstar. Sedan får de åka rutschkana ner i magen till sitt tivoli när barnet sväljer. Ibland är trollen extra busiga när de springer omkring i munnen och jag jagar/kittlar dem med tandborsten. Funkar ofta iaf.

   1. Lotta, jag blir väldigt inspirerad av idén att hitta på sagor om tandtrollen! Hade inte ens tänkt tanken, men skulle nog funka här hemma. Tack för tipset!

   2. Jag bara borstar bort tandtrollen ”ojoj där är tant Agda måste borsta bort henne” fungerar kanon. Ta i trä.

  3. Vi hade asmkt bråk vid tandborstningen förut. Till slut var jag så less att jag av oklar anledning började härma alla karaktärer med dialekt och allt i favoritserien Stadens Hjältar, och då satt de blickstilla för att kunna lyssna. Nu ”pratar” tandborstarna med barnen, låtsas att de inte vet var de ska borsta (öronen? Näsan? Osv) och ibland är tandborsten jätterädd (barnen lovar då innerligt att inte bita den) och ibland hittar den ett extra lurigt tandtroll… …ja du fattar. 😆 Värt varenda minut av hitte-på för äntligen sitter de stilla!!! 🙏🏻😅

  4. Jag sjunger imse vimse spindel eller bäbä vita lamm fast med (kasst) påhittade texter. Olika texter varje gång. Barnen älskar det! Tandborstningen har funkat i flera år för två barn. ”Imse vimse brandbil, skulle släcka eld, skulle släcka branden som brann i eeeh en skoaffär! Psch psch psch psch släckte brandbilen, alla blev så glada och brandbilen åkte hem”

 4. Oh ja! Här väcktes hela huset i natt, eftersom pappan hade mage att öppna dörren, när treåringen vill ha hjälp till toan!!

 5. Det här kanske man inte borde skriva men 1an blir jag fortfarande upprörd över!😂 vad är det för mening om man inte har smör på hela mackan liksom, kanterna blir ju helt torra. Det och att inte ta bort det vita på apelsinen, oacceptabelt. Min man bara skakar på huvudet och min unge är totalt bortskämd på dessa två punkter iaf😉

  1. Jag håller med!! Det är min mamma som har skämt bort mig med det (till pappas stora förtret 😜) och nu gör jag samma med min dotter.

 6. Vår snart fyraåring går under namnet ”den lille despoten” här hemma. Såhär låter det på morgonen när vi klivit upp och ska ner till köket.

  ”Nej! JAG skulle gå först ner för trappan!! Gå upp igen. Alla ska gå upp igen. Nej, inte SÅ! Gå tillbaka! Inte SÅ! Dumma mamma.”

  1. Vad är det för fel på dessa fyraåringar? Här är en till som går banarnas om man går före. Även andra på gångvägen får inte heller gå före. Nä, alla ska gå tillbaka tills han känner att NU kan vi gå.

   1. En treårig ”regissör” har vi hemma. Vissa stunder är d mkt MYCKET svårt att göra rätt, d blir ändå fel. 😬😂

   2. Var glada ni inte har två som båda MÅSTE gå först för annars är hela morgonen fel. En 5 och en 2 åring :-)

 7. Känner igen det alltför väl!
  Jag målade blåa ögon på en fisk häromdagen. Vet inte alls hur jag tänkte. Blå??!
  Vissa borde inte få vara föräldrar! 😜

  1. Skönt ändå att du själv har insett att du är helt fel ute – det är inte många föräldrar som gör det. 😉😂

 8. Alltså gud! Så många gånger vi fått stå kvar och vänta tills det blivit röd gubbe igen så att rätt person får trycka på knappen… Och för att inte tala om den gången jag ville ha äppelmos på MIN EGEN gröt, varpå barnet vrålade ”du ska inte ha potatismos” och gömde burken i sitt rum. Hur kunde jag?! Snacka inkompetent morsa.

  1. Haha jag också. Min man tycker jag är barnslig när jag brer om mackan han just brett åt mig 😂

   1. Men alltså! Jag håller fullständigt med. Inget smör på kanterna, ingen god macka! Gör om och gör rätt!! 😂 Mannen brer Aldrig mina mackor längre…. hmmm, undre varför? 🤔

  2. Samma här! Han frågar ibland om jag vill ha en smörgås, som jag vill, men stiger upp och brer den själv, så det blir ordentligt 😂
   Sen känner jag igen mina barn på samtliga punkter.

   1. 😂 vad kul att ni bjuder på detta. Min man ha ost på varje millimeter av mackan. Lägger pussel. Och ibland två lager. Jag är grinig med att jag helst vill ha 2 koppar kaffe o blir galen när han brygger så jädra lite varje gång. Efter snart tio år borde han lärt sig. 🤣

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..