Hejhej bokklubb – bok nummer två

Jag glömde ju lägga upp förslag om bok att läsa igår! Här kommer mina förslag på bok nummer 2 (bilder och text från Adlibris):

Systrarna Mona, pensionerad lärare, och Barbro, hemmafru, har inte mycket gemensamt trots att de vuxit upp i samma familj. Mona är präglad av mörka minnen, Barbro håller fast vid bilden av en lycklig barndom. De få gånger de träffas slutar nästan alltid i gräl och tårar. När Barbro föreslår att de ska åka på en charterresa till Mallorca för att lära känna varandra bättre följer Mona ytterst motvilligt med. Resan får oanade konsekvenser.

Pål arbetar som spärrvakt i Stockholms tunnelbana. Efter några tunga år är han redo att möta kärleken igen.

Iris är frilansande formgivare och lever singelliv men hon är trött på ensamheten och har länge letat efter den perfekte mannen.

Till slut hittar de varandra och allt är frid och fröjd. Eller?

Yaa Gyasi skildrar med sin imponerande debutroman slavhandelns konsekvenser under flera generationer, från 1700-talet ända fram till idag. Frågan som ställs är om människans jakt på identitet och hemfärd också kan bli hennes väg till försoning.

Anna Fox lever ensam och isolerad i sin lägenhet i New York. Om dagarna dricker hon vin, ser Hitchcockfilmer och spionerar på grannarna. En dag flyttar familjen Russell in i huset på andra sidan gatan. En mamma, en pappa, en tonårig son: på ytan den perfekta familjen. Så en kväll blir Anna vittne till nåt hon inte borde ha sett. Hennes värld faller samman. Vad var det hon såg? Har hon inbillat sig allt? Och vem är egentligen i fara?

Vilken röstar ni på?

Rösta i kommentarsfältet så återkommer jag med den bok det blir.

Vad är detta?

För er som inte hängt med i boksnacket innan så är den här bokklubben mest en möjlighet att kunna dela tankar om en bok. Man får kommentera och dela tankar när man vill, man måste inte läsa klart. Mer att vi har chans att läsa samma bok och ni vet när man sitter där och spricker av lust att bara bolla lite om något som händer så Ta-daaaa här är vi!Vi har en egen kategori som heter Bokklubben ifall man vill läsa i efterhand.

  1. Hanna skriver:

    Världens vackraste man

  2. Hanna skriver:

    Haha så röstade jag på Facebook utan att ha läst inlägget. Så bra tips inför sommaren med dessa böcker!

  3. Hoppas på Vända hem eller Bara du!

  4. Louise skriver:

    Världens vackraste man.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..