Vad gör ni för att tanka?

För längesedan läste jag hos Spiderchick att hon när hon hade ångest gick in och lade sig bredvid barnen och liksom tankade.

Jag har härmat det några gånger. Att andas barn, kärlek och trygghet gör något med kroppen och huvudet.

Sedan, typ igår, fick jag via Bloglovin tips om ett blogginlägg med en lista på vad man kan göra om man känner sig låg. Det var typ gå på promenad, dricka en kopp te, köra en sväng med bil osv. Jag läste inte klart, tror jag blev avbruten och jag kände mig kanske inte helt WOWig av listan.

Men idag i skogen så kände jag ett välbehövligt lugn infinna sig när jag drog in doften av tall och kände den där fuktiga svala luften mot kroppen när jag promenerade i skuggorna av barr och blad. Och då tänkte jag: det här. Det HÄR ger mig lugn.

Skog, springa och andas in barn. Tror det är min topp 3 när det kommer till att kunna andas förbi gommen i kämpiga perioder.

Vilka är era bästa tankarställen/tankaraktiviteter?

 1. Ellen skriver:

  Sjunga i kör, är min bästa endorfin-kick och ångestdämpare. Allt känns alltid bättre efter det. En bra konsert kan finnas kvar i kroppen flera dagar efteråt. Finns inte kören tillhands lyssnar jag på musiken istället och sjunger med… nästan lika bra men inte riktigt samma.

 2. Sara skriver:

  Yoga! 20 minuter på yoga mattan gör underverk för det mentala tillståndet. Försöker få till en liten stund varje dag trots 2 små barn, för att hålla mig mentalt stabil liksom

 3. Karin skriver:

  Jag brukar planlöst gå ut. Inte springa, inte handla, inga mål ingen musik i öronen – jag styrs av tanken, typ ”där var längesen jag var” eller ”undra hur det ser ut här”. Svårt att bara gå, man gör inte det så ofta, men efter några minuter börjar det släppa. Alla kraven.

 4. Lena skriver:

  Skogen! Vi har den runt hörnet och inget slår en skogspromenad.

 5. Lisa skriver:

  Jag har pendlaravstånd på 45 minuter till jobbet, det är där jag tankar. 1.5 timme 5 dagar i veckan ALLDELES för mig själv där inga barn ska se ens bajskorvar eller börjar gråta när jag är lite låg. Jag har gjort en rutin av att tanka ordentligt på mina resor till och från jobbet, jag behöver faktiskt inget mer. Mina flickor är 21 månader respektive 4 år.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..