Semesterplanerna: vad man tänkte – hur det blev …

Inte för att måla fan på väggen, utan mer för att förbereda för  liksom lite annan synvinkel. Typ: se där, det blev ju inte så illa ändå! Även om det inte alls blev som planerat.

Semesterplanerna: vad man tänkte – hur det blev …

1. Partiden

Planen: När barnen somnat kan vi sitta på balkongen och dricka vin och prata om livet.
Verkligheten: Mmm … bara det att man glömde hur rutinerna HELT suddas ut när man ställer in semestermode på de små. Balkonghäng blir istället gruppsov. Inte så fel det heller…

2. Restaurangbesök

Planen: Barnet får sova i vagnen eller om det inte går får hen gnaga på ett kex.
Verkligheten: Mmm … bara det att ett kex gnager man på i en trehundradels sekund. Sedan vill man göra annat om man är barn. Restaurangbesök blir avsevärt mycket kortare och kanske inte så många som man först tänkt. Men man sparar pengar på att inte hinna äta efterrätt …eller huvudrätt! Katshing!

3. Potträning

Planen: Så bra att vara utan blöja på sommaren! Lätt att springa runt halvnaken och kissa i diverse buskar!
Verkligheten: Mmm … bara det att det inte bara är kiss som gömmer sig därinne … (men hellre en bajs i busken än en bajs i fina soffan, som ordspråket lyder)

4. Upplevelser

Planen: Äntligen tid att åka på familjeutflykter. Se djur, åka till vattenland, se teater och andra saker som man bara insta-drömt om!
Verkligheten: Mmm … bara det att det inte alltid ligger vägg i vägg och en bilresa är visserligen också en upplevelse, bara lite annan typ av upplevelse än den man föreställt sig kanske.
Men å andra sidan, kurs i fredsmäkleri är inget man behöver lägga tid och pengar på i framtiden! Ge hit Nobels fredspris ba’!

5. Vilan

Planen: Sitta under ett parasoll i skuggan och bara ha det gött. Fika lite, läsa bok kanske? Gräva i sanden. Och så vidare.
Verkligheten: Mmm … bara det att det är sååå mycket intressant som händer på precis alla andra ställen än på filtarna i skuggan. Å andra sidan, brännan blir jämn?
  1. Linda skriver:

    Hahaha, inne på tredje barnet och kan bara hålla med om ALLT ovan!

    … Nämnde jag att vi snart ska bila med alla tre till Kroatien?!? 😂😱😂

    (Försöker prata med mobilen men de verkar strula, hoppas du inte får fem likadana kommentarer nu)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..