Vem får slita i sommar?

Läste detta inlägg hos grymma Peppe. Hon tar upp det här med att ansvaret för semester och allt planerade och packande och ja, allt det där, hamnar på – trumvirvel – MAMMAN!

Jag tyckte det behövdes en påminnelse – så in och läs! Backa lite och se över hur det ser ut där hemma. Och jo, jo visst, som alltid kommer det en massa kommentarer ”men GÖR inte allt då!”, men då vill jag min vana trogen vända på det hela och uppmana personerna att istället säga ”men GÖR något då!” till den som uppenbarligen tagit för mycket semester.

Och ja, jag vet. Ibland kan man behöva påminnas om att det inte behöver vara precis exakt på mitt sätt, att släppa på kontrollen då och då. Men det räcker med den påminnelsen. Sedan riktar vi oss återigen till de som inte hugger i när den andra så uppenbart gör det. Låt oss pressa dem som pressas skall och inte skuldbelägga de som redan pressas. (rekord i användning av ordet ”press”? Mycket möjligt).

Så ta en rejäl funderare på hur det ser ut därhemma. Vem smörjer solkräm, vem packar, vem planerar för midsommar, vem planerar för resan, vem packar bilen, vem fixar barnvakt, vem tar ut mest ledighet med barnen, vem ser till att lakan packas med, vem kommer ihåg att vattna innan ni åker iväg … ni vet, många bäckar små … blir en jävla fors man kan drunkna i!

EN SAK TILL! Minns också att allt inte behöver vara korrekt enligt kommentarsfält på föräldragruppen på Fejjan. Köp färdigt, ät massor av glass, ta en bulle till lunch, skippa stranden och ha en inomhusdag med iPaden, låt ogräset froda och dammråttorna ha fest… eller vad som nu hjälper dig att inte gå sönder. Ta genvägar och känn efter. Kanske vill du baka bröd och skura badrummet? Gör det! Men känn inte att du behöver åka på spännande utflykt, laga supernyttig mat och ha romantisk kväll på verandan då också.

Du duger. Vi duger.

Kom ihåg att Instagram inte är en enda person, och att man kan zooma och filtra och att en bild är ett litet, litet ögonblick.

  1. Emma skriver:

    Så rätt! Jag blir galen på all perfekthet, vem har dött av att leva lite och tumma på några regler då och då.. Heja dig

  2. Ja allt det där måste man hinna med innan man lägger sig helt slut i soffan framför nån dokusåpa på tvn och somnar…Eller vänta nu. Man måste ju hinna med att ha sex också!…äh vi tar det imorgon…zzz :)

  3. Anna skriver:

    Och därför älskar vi Facebookgruppen Family living the true story, som zoomar ut och visar stöket bredvid Instagraminlägget. Där man bara kan slappna av och andas. Det brukar smita in några ”skänker-alla-toarullar-till-förskolan-besserwissrar” men de blir oftast fort tystade 😉

  4. Ellen skriver:

    Tack för påminnelsen! Och tack för att du är så klok och bra! ❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..