ANNONS

Vem får slita i sommar?

/

Läste detta inlägg hos grymma Peppe. Hon tar upp det här med att ansvaret för semester och allt planerade och packande och ja, allt det där, hamnar på – trumvirvel – MAMMAN!

Jag tyckte det behövdes en påminnelse – så in och läs! Backa lite och se över hur det ser ut där hemma. Och jo, jo visst, som alltid kommer det en massa kommentarer ”men GÖR inte allt då!”, men då vill jag min vana trogen vända på det hela och uppmana personerna att istället säga ”men GÖR något då!” till den som uppenbarligen tagit för mycket semester.

Och ja, jag vet. Ibland kan man behöva påminnas om att det inte behöver vara precis exakt på mitt sätt, att släppa på kontrollen då och då. Men det räcker med den påminnelsen. Sedan riktar vi oss återigen till de som inte hugger i när den andra så uppenbart gör det. Låt oss pressa dem som pressas skall och inte skuldbelägga de som redan pressas. (rekord i användning av ordet ”press”? Mycket möjligt).

Så ta en rejäl funderare på hur det ser ut därhemma. Vem smörjer solkräm, vem packar, vem planerar för midsommar, vem planerar för resan, vem packar bilen, vem fixar barnvakt, vem tar ut mest ledighet med barnen, vem ser till att lakan packas med, vem kommer ihåg att vattna innan ni åker iväg … ni vet, många bäckar små … blir en jävla fors man kan drunkna i!

EN SAK TILL! Minns också att allt inte behöver vara korrekt enligt kommentarsfält på föräldragruppen på Fejjan. Köp färdigt, ät massor av glass, ta en bulle till lunch, skippa stranden och ha en inomhusdag med iPaden, låt ogräset froda och dammråttorna ha fest… eller vad som nu hjälper dig att inte gå sönder. Ta genvägar och känn efter. Kanske vill du baka bröd och skura badrummet? Gör det! Men känn inte att du behöver åka på spännande utflykt, laga supernyttig mat och ha romantisk kväll på verandan då också.

Du duger. Vi duger.

Kom ihåg att Instagram inte är en enda person, och att man kan zooma och filtra och att en bild är ett litet, litet ögonblick.

4
87

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00