ANNONS

Tankar om kroppar som upprör

/

Läste denna krönika av Mirijam Geyerhofer. Den handlar om hur kvinnor som inte ryms inom det minimala idealet är så himla bra på att gömma sig så att det blir ramaskri när dessa kvinnor börjar synas. Och synas utan skam, inte som en ”före bluttenblä-dieten”.

Tänk så sant det är. Hur vi ser dessa släta, smala och hårlösa (förutom på huvudet) figurer överallt och så ofta att man tror att det är det ”normala”. Sådär ser i princip alla kvinnor ut. Eftersom det är de kvinnor som syns. Så pass mycket att det leder till chock när något annat får synas.

Och dessa andra kroppar syns,precis som Mirijam skriver, på bland annat kroppspositiva konton. Ni vet, personer som inte passar in i normen och ändå VÅGAR visa upp sig. Det är ju inte klokt!!! menar en massa människor som inte verkar ha mycket att bry sig om i livet, och då måste de såklart få berätta för den här personen hur vidrigt det är att inte se ut som idealet och dessutom inte ens verka skämmas för det. Bantningstips, ”snälla” tips och råd om ”hälsa” och rena påhopp. Och så hat då. HAT! För att folk ser ut.

Det borde finnas en myndighet som beslagtog tangentbord, det borde finnas lås på telefoner som gjorde det omöjligt att kommentera om du varit ett rövhål. Det borde finnas en typ av körkort du måste ta innan du får möjlighet att skriva något i ett kommentarsfält. Framförallt så borde det finnas någon typ av förnuft att spetsa sommardrinkarna med.

Mirijam har bestämt sig för att skita i sin kropp, ett bra mål tycker jag. Fler borde följa hennes exempel. Och framförallt borde folk skita totalt i andras kroppar.

Till alla er därute som sköljs över av information om bantningskurer, platta magar, fasta rumpor, slät hy och all jävla skit vi matas med dagligen – kämpa! Blunda, scrolla förbi fort som tusan och försök påminna er om att kroppen är en jäkla bra maskin. År efter år efter år har vi blivit tillsagda att hata våra kroppar, så låt oss vara riktigt jävla besvärliga och INTE hata dem.

7
67

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00