I annonssamarbete med BONNIERS BOKKLUBB

Bokklubben bok nummer 3 – plus TÄVLING!

Nu har jag räknat röster och vinnaren denna gång blev … Nej och åter nej !

Så kul! Har precis börjar lyssna på den och tycker om inläsningen (en diskussion vi också måste ha i bokklubben: inläsning och vad man gillar och inte vad gäller ljudböcker!)

Jag föreslår att vi har till 2 augusti på oss att läsa? Precis som alltid får man läsa precis hur snabbt eller långsamt man vill, man får läsa baksidetexten, hinna läsa en halv sida mellan mellis och lunch, eller sluka boken första dygnet – ingen kommer pressa eller stressa – och sedan kan man gå in och läsa mina och andras tankar om boken. Jag tycker det är så kul att höra era reflektioner! Så 2 augusti lägger jag upp mina funderingar om denna bok och ni får gå loss i kommentarsfältet!
Ni som inte hängde med i omröstningen kan se de nominerade här.

TÄVLING!

Nu till något väldigt kul: ni kan vinna ALLA tolv böcker som är nominerade till Årets Bok! Gör såhär:

 1. Gå in på www.aretsbok.se och rösta på din favorit. Du kan rösta till och med den 2 augusti.
 2. Lämna en kommentar här på detta blogginlägg att du röstat och motivera varför du tycker att den bok du röstat på ska vinna. Då kan DU vinna!
 1. Jag har röstat på Stanna hos mig av Ayòbámi Adébayò. För att boken berör ett ämne, barnlängtan, som alltid är aktuellt, men som ger ett helt annat perspektiv på saken utifrån mina svenska läsögon. Och för Adébayòs sätt att skildra rädslan att inte räcka till, något som alltid slår an en sträng inom mig.

 2. Jag har röstat på Husdjuret av Camilla Grebe. Jag tycker att det definitivt är årets bästa bok. Den är spännande, men inte på ett traditionellt ’deckarvis’, den har mer än det. Jag kunde knappt lägga den ifrån mig, längtade efter att komma hem från jobbet till min bok. Rekommenderas!

 3. Röstade som flera andra här på Stanna hos mig. Det stod mellan den och Nej och åter nej (får väl gå in och rösta på den i morgon!).

  Pinsamt nog har jag inte läst någon av dem, våren har varit så tröttsam och kaotisk! Nu när semestern äntligen börjat insåg både jag och min man att vi ju inte orkat göra nånting den här våren! Helgerna har gått åt till att försöka vila vilket lett till en ond cirkel, eftersom det sällan är det som barnen vill!

  Jag har dock lyssnat på Mellan raderna-podddn och blivit sugen på så många av dessa böcker! Om jag skulle vinna så skulle min bokhylla (och jag) ta ett skutt av lycka och den där gula Strandmon från Ikea inhandlas på ett litet kick! Platsen är redo, lässuget likaså, men fåtöljen och böckerna saknas :-)

 4. Jag har sedan 5-6 års ålder läst böcker, alltid, alltid. Jag läste sedan föräldrarnas vuxenböcker (nog blev jag nyfiken, allt) :-) Så därför kan jag inte tänka mig ljudböcker, att ligga i soffan eller i sängen och läsa det är njutning och avkoppling för mig.

 5. 1793 är det bästa jag läst på länge. Stockholmsskildringen är fantastisk och man blir så tacksam över att leva nu och inte 1793.

 6. Jag har röstat på Mischling. En fantastisk bok med ett poetiskt språk. Boken beskriver tvillingflickornas grymma verklighet i Mengele zoo.

 7. Ska bli kul att diskutera Nej och åter nej förresten, blev precis klar med den! Och lyssnade också nyss på Bara du av Ninni Schulman som du hade med i omröstningen till bok 1. Tack för tipset! Sååå bra! Spännande ända till slutet på riktigt!

 8. Jag har röstat på Stanna hos mig, väldigt stark bok! Blir fortfarande arg och ledsen när jag tänker på den och tänker på den rätt ofta. Jag var också ofrivilligt barnlös länge och vissa delar kom väldigt nära. Jag tyckte om huvudpersonen ibland och ibland inte alls, och det är så spännande med böcker där man känner att huvudpersonen har både bra och dåliga sidor. Men trots att jag ibland inte tyckte om henne sympatiserade jag verkligen med henne. En oerhört stark berättelse om hur utsatta kvinnor är, av samhället, av män, av sig själva. Den kröp in och bet sig fast! Ett extra plus för att den skildrar en kultur som inte ofta porträtteras i litteratur som ges ut i Sverige utan att vara exotifierande.

 9. Jag har inte läst ”Skrik tyst så inte grannarna hör” än, men allt annat jag har läst av Karin Alfredsson är f.a.n.t.a.s.t.i.s.k.t! Hon belyser kvinnors orättvisa kamp och får samtidigt till riktigt spännande romaner. Alla borde läsa Alfredsson!

 10. Jag har röstat på ”Stanna hos mig” av Ayòbámi Adébayò. Såklart. Den handlar om det fina och det fula, ibland det lätta men framför allt der svåra. En bok som lyckas krossa ens hjärta flera gånger om, fast på ett viktigt och bra sätt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..