Vad skulle jag kunna vara bättre på

Peppe skrev detta inlägg som jag tyckte var kul! Det handlar om vad man nog egentligen skulle kunna bli bra på, om man var intresserad nog. Alltså någon man VILL bli bra på, men sedan räcker inte intresset till. Det är liksom inte sådant som är helt ointressant, bara inte riiiiktigt tillräckligt intressant. Läs Peppes inlägg som förklarar detta bättre…

Har ni någon sådan? Peppe tar ju upp matlagning. Jag skulle inte se mig som ett matproffs, men jag tycker det är kul och därför anser jag mig vara tillräckligt bra på det. Jag tycker om att då och då försöka dra till med någon festlig middag och göra något riktigt gott! Men oftast är det roligaste att göra saker som är goda och jättesnabba. Tiden är min morot i matlagning. Snabbt och lätt och gott, då tycker jag att det är kul. Jag tycker om att styra maten hemma också, bestämma vad vi ska äta. Då blir det som JAG vill. He he…

Vad jag INTE lyckas bli bra på är kläder. Jag har en man som är superintresserad av kläder och nördar ner sig totalt. Det borde ju inspirera tänker jag, smitta av sig? Hans garderob är ett helt rum här hemma (snart får väl barnen flytta ut så vi får plats med fler klädhängare) och min är två 45 cm breda garderober och 50 cm häng.
Ibland blir jag sugen på att börja klä mig snyggt! Jag gillar att känna mig cool. Som att jag har en skön stil och får till det där lilla extra som folk bara verkar ha när det kommer till klädstil. Då kan jag gå helt upp i det och hitta svinsnygga outfits på Google och sedan lyckas pussla ihop liknande hemma med det jag redan har – ah tillfredsställelsen att få röra ihop otippade ingredienser (alltså kläder i detta fall) och få en smarrig soppa (ja alltså outfit). Sedan… tröttnar jag. Jag tycker den där klockan inte satt så skönt, örhängena gav julgrans-feeling och jag får en ”kejsarens nya kläder”-känsla när jag har polotröjan under klänningen.
Den känslan har dessutom blivit SÅ mycket starkare sedan jag började jobba hemifrån och liksom aldrig behöver klä mig för att träffa folk. Det gör dessutom att jag känner mig utklädd om jag klär mig LITE finare för att gå på möte eller träffa nån inne i stan. Ibland är det förstås superkul, jag känner mig bekväm och får det där kreativa bubblet. Men det är mer och mer sällan.

Nu är min vanligaste outfit trasiga jeans (trasiga ÖVERALLT, så trasiga så barnen berättar för alla föräldrar till dagmammekompisarna om mina byxor) och trasig tshirt. Trasigt kanske är min stil då?Här har jag tagit det ett steg längre, tajts och trasig tshirt. Det kallar jag FASHION!

Nu är ju jeans och tshirt kanske det mest tacksamma att falla tillbaka på ändå, det kan ju vara riktigt snyggt. Speciellt om man har fixat frippan och satt på lite läppstift. Och ja okej, har en FOTOGRAF som är proffs och tar bild på en (bilden nedan alltså, den ovan är inte fotograf som tagit, tro det eller ej)

Jättejättejättetrasiga jeans. Foto av BÄSTA Anna Ledin Wirén.

Har ni någon sådan här grej som ni kanske skulle vara bra på om ni bara pallade?

 1. Emelie skriver:

  Åh, någon skrev sy här. DET skulle verkligen vara roligt att palla, men jag har för bråttom jämt, är för slarvig och vill bli klar NU.
  Det jag egentligen skulle skriva var att spela piano. Spelade lite som barn, men jag vill inte behöva lära mig, vill bara kunna. Är helt enkelt en lat jävel som inte orkar traggla… Dödsdömt!

 2. amanda skriver:

  Du behöver inte ens klä dig snyggt. Du är ju skitsnygg!!! WOW!! Så du behöver inte bli bättre på de eller palla det….

  Jag älskar att sätta ihop olika looks,(arbetat som personal shopper etc) är lite extrem i det, med färger, smycken, väskor och så.. men! Om man vill hitta inspiration och tycka de är kul kan man ju alltid använda sig av en stilikon eller så, det är kul att nörda i att kolla på bilder och hitta sin egen stilikon.. kan ju vara vem som helst! Om man tycker det är kul.
  Nått jag är sämst på som jag önskar att jag pallade är…jag är sämst på att betala räkningar i tid, eller så betalar jag dem två gånger och springer runt med checkar att hämta ut på coop…. haha! Men så är jag! Ingen är ju bäst på allt..

 3. Sofia skriver:

  Rolig fråga! Jag skulle vilja kunna, och tror jag skulle vara rätt bra på att sy. Kläder t.ex. Jag är tillräckligt noggrann för att följa mönster (egentligen) och har erfarenhet att fråga när instruktionerna inte räcker. Tycker det är asroligt de gånger jag har tråcklat ihop något. Men allra allra oftast stannar det vid att det står grejer framför symaskinen eller jag har fel tråd hemma, mamma svarar inte i telefon eller liknande lama ursäkter som gör att de flesta projekt rinner ut i sanden. Potential finns, nästan tillräckligt stort intresse finns, men engagemanget räcker väldigt sällan hela vägen! :)

 4. Jag måste bara säga att jag tänkte att din stil var avslappnad och cool när du var i Landvetter i vintras/våras. Tror du hade jeans och polo 👍

  Jag skulle vilja kunna spela ett instrument, sjunga, dansa eller kanske vara intresserad av någon idrott 😊 Samtidigt tänker jag att jag har många intressen som jag ändå är bra på, trädgård, sy, måla och renovera till exempel så det väger upp 😁

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..