Årets önskelista

Jamen jag tror att jag drar till med en önskelista i år med va? Fyller ju år på FREDAG!!!

Skriver ni önskelistor? Jag har ju avslöjat att jag skrev milslånga när jag var liten. Men efter cirka 30 ynka år började mitt engagemang att dala … så blev det inte så mycket av dem. TUR att jag har en blogg så jag kan ta upp det hela igen!!

Det som är kul med önskelistor är att man kan avläsa vad man verkligen var i behov av just då. För två år sedan önskade jag mig som nummer ETT en hotellvistelse med min man – gissar att vi hade det lite knapert på hänga-kontot. Har hört att det kan hända under småbarnsåren. Den gången hade jag också en operaföreställning på önskelistan – i år har jag ingen ”upplevelse” … hur tolkar vi det? (Men om jag skulle ha med en sådan ”upplevelse” på årets önskelista skulle det vara författarsamtalet på Kulturhuset Stadsteatern: Chimamanda Ngozi Adichie (Nigeria) i samtal med Amie Bramme Sey. Men det är slutsålt redan…)

Okej nog med försnack, låt oss kolla på vad jag vill fylla ut livet med just nu! (jag länkar till några av sakerna där jag orkat, men inget är spons, bara länk ifall nån vill veta var man kan finna detta SJUKT fina som jag listat).

1. Löpardojor

Jag önskar mig nya eftersom mina börjar bli lite slitna och jag alltid är nojig över att knäna ska ta stryk när studsen i skorna börjar ge sig. Jag ÄLSKAR de jag har. De har funkat på is, i snö, regn och i sommartid. Men eftersom de är två eller tre år gamla så har de slutat tillverkas och finns inte någonstans. Därför spanar jag just nu på några av dessa tre:

Denna studsiga present går ju att kombinera med något lopp av nåt slag förstås. Kanske ett vinterlopp? Vad finns det för lopp på vintern eller senhösten egentligen?

 

2. En kaffemugg

Eftersom jag vinner guld i att vara disträ så händer det alltför ofta att jag sätter på kaffe och glömmer bort det tills jag gjort mig klar att dra iväg på nåt och då står måste välja mellan att dricka några snabba kokheta klunkar eller slänga det (rys!) (jag vet att man kan frysa in och spara till bak och/eller iskaffe, men det finns inte alltid heller tid till detta i dessa stunder). Hur som helst. Pricken över i: ett sällskap i VÄRLDENS TRÅKIGASTE STUND – lekparken. Ge mig en kaffe och en telefon och jag kan sitta där åtminstone en kvart.

Den här kaffemuggen var det finaste jag sett, med liiite konkurrens av första blicken på barnen när de klämts ut av mig och lagts på mitt bröst:

3. En ryggsäck

Okej, när jag scrollade runt på Ecosphere, som jag gör ett par ggr i veckan, så fastnade min blick på denna fina väska. Har ni sett va? Så snygg! Jag kände direkt hur det värkte i min ena axel på grund av alla tunga väskor jag bär på ENA sidan av mig istället för min rygg och insåg att jag behöver denna. För ryggen alltså. Bara för den.

4. En tröja från Acne

Jag har länge drömt om den här blå tröjan. Hoppades att den skulle finnas på rea i somras men det gjorde den inte. Istället fanns den i en brun version också. Jaha, dubbelt så dyrt istället för rea då. Eftersom jag måste ha båda. Nejvars. Jag skulle behöva sälja en kroppsdel för att ha råd med båda. Kanske ändå kan vara värt…?
Hur som helst så frågade jag på Insta vilken folk skulle rösta på om jag skulle sälja en halv kroppsdel och ha råd med en. De flesta röstade på blå, så därför kände jag direkt att jag nog helst ville ha den bruna.
Funkar ni också så? Mitt ena barn gör det, precis som jag. Man kan INTE bestämma sig. Ber någon om hjälp och väljer sedan inte det den personen röstade på. Min teori är att man känner att man förlorar en sak när någon annan väljer bort den och därför känner man starkare för den just då. Har ni någon djupare analys?

Men hjälp, såg nu på Acnes hemsida när jag hämtade bilderna att den fanns i YTTERLIGARE en färgkombo. WHY??!! Klickade direkt bort för att inte känna ännu mer habegär. Okej, nu gick jag in igen (sådan självbehärskning ändå, att jag höll mig ca 22 sekunder) och kollade lite till. Men nej, dessa två är bättre. Puh!

5. De här böckerna

Jag lyssnar ju allra mest på böcker, men har insett att jag kan ha en läs-bok och en lyssna-bok. Och nu vill jag ta de böcker jag letat efter som ljudbok men ej funnit och önska mig dem som läsbok. Ja alltså, klassisk bok. Bok så som de var förr. Papper med text.

Men så undrar jag också om det vore något att skaffa, eller ja, önska sig, en sådan dära läsplatta? Har ni erfarenhet av en sådan? Tips? Varningar?

6. Inspiration och utmaningar

Som sista punkt på listan så önskar jag mig något av er! Det är om ni har något önskemål om inlägg på bloggen. Något specifikt, eller mer av det ena eller det andra?
Eller för den delen, något annat tips man kan behöva i livet!

 

  1. Åh grattis till oss, fyller också år på fredag! Skriver också alltid önskelistor trots att jag nu ska fylla 35 :)

  2. Läsplatta är super bra. Där kan man också låna hem (ladda ner) en månad från Bibblan så blir böckerna gratis! Levde på det under en långresa. Nackdel som jag kände av med min är dock reflektionerna när det är väldigt ljust ute och ibland blev den väldigt varm när man var ute men finns nog många bättre än det jag hade (som var mer som en miniplatta än ren läsplatta).

  3. Mannen kör läsplatta och tkr det är bram han har aldrig läst en bok typ nen nu har han plöjt typ 10 tunga psykologi böcker med denna för väldigt lite pengar. Även den köpte han brgagnad. Så för miljön ärnden ju toppen! Jg gillar vardagsinlägg bäst! Skönt också att höra att du kan läsa /lyssna på två böcker samtidigt! Det finns hopp för mig det finns hopp! Kram 2barnsmor för 2.5åring och 1åring

  4. Jag har en sådan där mugg från Kleen Kanteen, och den är superbra! Har bara hört gott om dom. Den har aldrig läckt och håller värmen flera timmar.

    Och kan varmt rekommendera en läsplatta. Vi har en Kobo Aura one och är så nöjda med den. Det är väldigt praktiskt att ha när man är ute och reser, och vår är vattentät, vilken är bra om man är och badar och vill läsa direkt när man kommer upp. Det enda problemet är att det kan bli lite tjafs om vems tur det är att läsa, eftersom både min man och jag har böcker på den :D

  5. ”Hur som helst så frågade jag på Insta vilken folk skulle rösta på om jag skulle sälja en halv kroppsdel och ha råd med en. ”
    När jag läste den där meningen var jag helt säker på att du bett folk rösta på vilken kroppsdel du skulle sälja, och skrattade högt. :D

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..