ANNONS

Sockerfritt??!

/

Märta gillar smoothies, Maja gillar det inte. Det är synd eftersom jag tycker det är ett bra sätt att få i barnen frukt.

Förra veckan lyckades jag dock få ihop en smoothie som de tyckte om båda två. Ibland har jag i lite socker eller en massa vaniljyoghurt men denna gång hade jag inte ens det och ÄNDÅ gick det! Jag var SÅ nöjd.

Av någon anledning tänkte jag att detta var information jag skulle dela med mig av.

– Så kul att ni tyckte om den! Vet ni vad, det är INGET socker i den!

Maja stelnar till, handen med glaset som är på väg mot munnen stannar och vänder sedan tillbaka till bordet. Sedan börjar Maja flacka med blicken och söka runt i köket.

– Vad är det Maja?

– Vaj äj sockejskålen?!

Alltså WHY skulle jag ens säga nåt?! Jo jag ville väl att de skulle få veta att de kunde gilla nåt som inte innehöll socker. Men man kan säga att det inte blev det resultat jag tänkt. Inte en enda klunk efter min info.

Fick mig att tänka på det briljanta avsnittet i boken Ninas sommarlov när de är med fritids på Skansen och inte får sockervadd men en av dem kommer på att det inte gör något eftersom sockervadd bara innehåller 2 sockerbitar medan hennes risifrutti innehåller 14 (eller vad det nu var). Så jäkla roligt och mitt i prick! Jag blir så impad av författaren Emi Guner som fått till sådana detaljer så perfekt.

Icke kopplad illus men ändå bekant sockertema:

Nu ska vi sova sist natten i Visby, sedan hem och smygstarta vardag!

9
42

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00