Så mycket att ta igen

Alltså denna sommar har ju varit ljuvlig på många sätt. Mycket sol och bad och utomhushäng.

Det betyder ju dessvärre att vi missat en massa värdefull skärmtid. Därför jobbar vi nu stenhårt dessa sista semesterdagar med att ta igen det. Hittills har vi varit riktigt bra i hela två dagar. Kanske tre! #nöjd

Img 6596

Det är ju hårt jobb, men vi kämpar på!!
Jag hoppas ni lägger märke till sopskyffeln som jag anstränger mig för att få med på alla bilder från vårt hem.

PS: Ber om ursäkt för den extremt tomma och rena diskbänken. Jag lider av bananflugehat och rensar allt som de kan tänkas gilla direkt – ett för mig tydligt tecken på att de inte är välkomna. Men de hajar trögt. Jag lovar att bättra mig när det inte är bananflugevänligt väder längre.

 1. Linda skriver:

  Kom ihåg att ta ut kompost varje dag. Kokande vatten i avloppet, där de gärna lägger sina ägg. Blir också tokig på de små marodörerna, men dessa två saker gör att jag i stort sett slipper dem…

 2. Linnea skriver:

  Alltså jag hatar de små jävlarna så oändligt mycket!!!!!! Sprayar rengöringsspray för glatta livet men i helvete heller att de bryr sig, de bara hånflinar och dricker lite mer av mitt rödvin 🤬😤
  Enorm tillfredsställelse av att hämnas genom att dammsuga upp dem dock mohahaha.

  Ps är det lilla Åland? Tjusiga!

  1. Partner in hate!! 🙌🏻 Jag har lusläst internet om hur man blir av med dem och en sak som verkar funka är att varje kväll hälla kokande vatten i vasken. Tydligen läggs äggen där (euuh!). Men å andra sidan har jag ju fortf dem kvar så vettesjutton om det kan räknas som tips… imorse var det inte alls många = jag var sååå nöjd. Plötsligt på eftermiddagen var där ca en miljon. Wtf?!?? Jag gick loss med flugsmällan.

   Ps: jaa! Bra skådat! Köpte i nån matt vit lasyr – inte det allra bästa med smutsiga flottiga barnfingrar i huset. Men hävdar fortf att det var bästa valet pga så fina!

 3. Linda skriver:

  Gör en bananflugefälla i en liten skål! 1 del vatten, 1 del ättiksprit, 1 skvätt honung och en droppe diskmedel. Kanske helst i en ogenomskinlig skål för det ser inte så najs ut efter nån dag eller två….

  1. Jag har gjort samma fälla men med vinäger ist för ättiksprit, det har funkat ok men inte toppen. De har liksom satt sig ett gäng på kanten o diskuterat huruvida de ska hoppa i o göra de tre polarna på botten sällskap eller ej. Sedan fick jag för mig att fällan därför drog till sig fler än den gjorde slut på men det kanske var väl konspiratoriskt av mig.
   Mvh bananflugebesatt

   1. C skriver:

    Sätt plastfolie eller plastpåse med hål i och täck skålen, och häll i honung. Plasten gör att de hittar in men inte ut, ett plus är att det tar bort lukten.

  1. Ps glömde ju säga TACK! Alltid fint med tips ❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..