ANNONS

Dagens rätt: mammamos

/

Idag har mina föräldrar, min syrras tre barn, mina barn och jag haft en så kallad heldag. Det har varit fullt ös från att vi vaknade tills det att vi kom hem ca kl 18 och alla (i alla fall de över 10 år) behövde sitta stilla och stirra framför sig.

Dagen var dock superhärligt. Vi käkade smarrig flurre med scones, åkte in till stan och gick på Historiska museet och därefter käkade vi sen lunch på Koh Phangan. Barnen tyckte inredningen på restaurangen var finaste någonsin och ville att deras rum skulle se ut så. De gillade maten också (kors i taket). (Okej ärligt åt ett av mina barn gurka, apelsin och tre skedar ris, men alla andra sa tumme upp).

Img 6685

Jag kör för spänningens skull omvänd ordning på händelserna och berättar NU om museet som vi var på FÖRE lunchen. Så tokig jag är.

Historiska var alldeles lagom. Det var inte mycket folk, gratis och många saker för barn. Lekar på gården, de fick prova baka vikinga-bröd och det fanns ”detektiv-spår” med olika svårighetsgrad vilket passade denna grupp utmärkt. Vi pratade om det senare, vilket bra grej det är när museum satsat på barn. Det blir så mycket roligare. Märta som gick på museum typ varje vecka förra våren med sin femårsgrupp tycker att museum är något verkligen kul. Så var det inte riktigt när jag var liten… vad jag kan minnas.

Img 6647

Img 6659

Men nu känner jag att jag inte kan hålla på och låta såhär uteslutande positiv. Vi snackar ändå om 8 timmar på stan med en grupp på 8 personer. Det KAN inte bara vara ljuvligt. Nej såklart inte. Men ändå … lärorik? För idag har jag fått uppleva många: detta trodde du inte man kan bråka om – men det kan man!

Det började med att jag fick order om att knäcka ett ägg på frukosten, vilket jag gjorde och sedan var barnet som bett mig så oerhört upprörd och arg, låste in sig på toaletten länge och flyttade sig sedan till tvättstugan för att fortsätta vara riktigt förbannad, för att jag hade knäckt ägget. Fortfarande extremt frågande till vad som hände.

Sedan var det ju det här med att jag inte kunde ordna skolvisning på Nordiska museet. Det var bland det jävligaste jag (inte) gjort! Det var så att man nästan rymde hemifrån, så dåligt var det. Det var springa runt huset och skrika-taskigt av mig. Så dålig morsa!!!!

Detta var alltså två megabråk innan vi ens kommit hemifrån. Jag har en extrem PMS-känsla fast jag verkligen inte borde ha det enligt cykeln. Kanske var det någon form av familje-pms bara?

Man kan också bråka om att man inte får flytta den stol man inte ville flytta på restaurangen. Och att man var den enda som valde en turkos palm som drinkpinne och inte en guldig fransig sak (man kan också bli erbjuden byte så man kan få en sådan som alla andra hade, men det var liksom inte problemet, det var ju alla andra som valt fel!).

På det hela taget: en mycket bra dag! Och lärorik när det kommer till anledning till bråk!

Får mig att minnas denna lista

10 rimliga anledningar till gräl (om du är barn)

där väldigt många ändå sympatiserade med barnen på första punkten och jag hela tiden tänkte på hur många det är som inte brer sina egna mackor… Grubblar fortfarande på detta…

4
36

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00