ANNONS

Träffa Majken!

/

Hörrni, nu finns min allra första barnbok ute!

Jag pratade med en kompis idag och hon ba: Men är den ute nu!? Jag hade inte fattat det!!

Jag inser att jag inte alltid vrålar ut när böckerna väl finns ute i butik. Jag funderade på detta beteende tillsammans med min vän och kom fram till att när jag sitter med en bok så är det typ det enda jag tänker på. Jag går runt och bygger upp bilder i huvudet, skriver ner idéer, ritar ritar ritar och så vidare. När jag skickat iväg alla bilder och mina delar är klara så släpper jag boken lite. Ofta är det ju annat jobb som väntar då och gasen i botten där.

Sedan, en dag, så kommer den där boken. Ligger i min hand och är PÅ RIKTIGT! Det är en väldigt speciell känsla. Så häftigt! Men egentligen är det ju när jag är HELT inne i jobbet med boken som jag vill prata om den mest. Lite som en graviditet, alla frågor, funderingar, planer och tankar på den där filuren i magen. När den sedan kommer ut så landar man (läs jag) och det är så självklart att hen finns.

Hur som helst! Efter bokgraviditet i vintras och våras kommer här nu bokbebis Majken, Majken. En historia som jag fastnade för direkt och som jag tycker om varje gång jag läser den.
Att göra en barnbok var mer utmanande än jag trodde. Roligt och svårt! Att teckna någon annans historia är ju också lite press, tänk om författaren inte har sett det som jag ser?

Jag tycker att samarbetet förflöt så bra, jag fick feedback och vi spånade en del ihop och samtidigt kände jag att jag hade väldigt fria händer.

Författare är Lisa Hyder och förlaget är Opal. På fredag kommer jag lotta ut några ex på Instagram, håll koll där!
Boken handlar om Majken som flyttat till ett nytt ställe och är lite orolig för allt nytt. Om funderingar barn i 6-7årsåldern kan ha om stort och smått, och om en lite otippad vänskap. Jag fastnade mycket för det lugna tempot och också för det vardagliga med en stressad pappa som vill väl men kanske inte alltid lyckas.

Och vill ni köpa denna bok så hittar ni den på bokhandlar, till exempel här på Bokus för 98 kr. Eller så lånar ni på bibliotek!
Jag ska bjuda in till releasekalas också snart! Vi ska bara hitta ett datum och sådär först!

Välkommen till världen Majken, Majken <3

Img 6719

Img 6720

Img 6721

Img 6722

Img 6723

Img 6724

9
87

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00