ANNONS

Valångesten!

/

Ni kanske tror att jag glömt eller struntat i alla fantastiska frågor/förslag på inlägg ni gav mig i somras. Det har jag … INTE! Jag har lagt in alla i ett worddokument och planerar att svara på dem allihop! Bara lite körigt med deadline runt hörnet. Men sedan!

Ska dock tjuvstarta lite idag. För jag fick en fråga om valet. En fråga med ett bra förslag, att kolla läget hos mina läsare. HUR bra idé? TACK Thalia! Ni kanske har hört att det är val om typ en kvart. Jag har haft svår valångest och hanterar den på bästa sätt: huvud i sand.

Men senaste veckan lyfte jag upp huvudet och gjorde en massa valkompasser. Jag blir Miljöpartist. Men kände mig inte övertygad. Men jag måste ju ta in mer info, skrek jag åt mig själv. Och började lyssna på partiledarutfrågningarna på P1. Väldigt bra tycker jag! Journalister som ifrågasätter men inte hetsar eller avbryter. Känns faktiskt lite ovanligt nu för tiden? (Anar vi en ”det var bättre förr”-ton i mig här?! Hur gammal ÄR jag?!!)

Hur som helst. Jag tänkte att lite frågor till er hade varit kul!

Jag hoppas att ni, med tanke på att ni kan vara helt anonyma kanske kan dela med er lite om era tankar kring valet och vad ni ska rösta på?

Min tanke är att vi kanske inte diskuterar så mycket, alltså inte svarar på varandras, utan låter alla säga sitt? Om någon tex svarar att hen röstar som hen gör för det har familjen alltid gjort eller för att man tycker partiet har den finaste loggan, så behöver man inte ge sig in i diskussion? Vad tror ni om det? Vill man ha mer diskussion kan vi kanske göra ett sådant inlägg senare? (Hör ni nu att vi driver denna blogg tillsammmans? – ”vi”)

Här kommer min utfrågning:

1. Vad ska du rösta på?

2. Varför? Varför är de bäst?

3. När bestämde du dig?

4. Om man vill veta mer om valet, vad är ditt bästa tips? Nån podd, tvprogram, tidning? Osv.

För att hitta en passande bild till detta inlägg tog jag ett ÄNNU viktigare val, nämligen det på min önskelista om vilken av de svinsnygga Acnetröjorna jag skulle önska mig. Där hade jag i vanlig ordning så mycket beslutsångest att jag inte bestämde mig. Således fick presentköparen göra valet åt mig.

Kan inte rekommendera samma strategi i riksdagsvalet dock. …eller?!

Den här blev det:

23
22

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00