Är det lov snart?

Oj oj. Nu har Märta gått i skolan i 2,5 vecka och jag är känslomässigt utmattad.

Ja alltså, Märta verkar klara det bra. Det är jag som behöver lov.

Det började med detta:

Skolstart

Jag var nervös för typ allt.

Sedan började hon och allt har gått bra. Men JAG har alltså behövt kallprata med folk varje hämtning och lämning. Med folk jag inte känner. Ibland med folk jag känner sedan dagmammetiden (alltså ganska ytliga bekanta egentligen) men GUD så ljuvligt med folk man känner (och ”känner”). Då känns det som att de är mina bästisar sedan årtionden tillbaka och jag vill typ hålla dem i handen.

Men de andra. Som jag inte pratat med innan. Jag har SÅKLART lyckats säga jättekonstiga saker till två olika mammor vars barn hade lite kämpigt med inskolningen. Jag skulle liksom säga nåt tröstande och sa givetvis jättekonstiga saker som att det nog skulle vara bra till jul. TILL JUL?! Det är liksom inte en tröst i augusti. Sedan ville jag ju ursäkta mig men då såg jag dem inte på en vecka och då kändes det konstigt att ta upp igen.

Jag vill bara att Märta är kompis med precis de hon varit vän med innan och typ grannarna här. Kan inte det räcka nu ett tag? Jag orkar inte svettas mer nu.

Förresten, hur långt är det till nästa lov?

Och kan man gå en kallpratar-kurs någonstans? Jag anmäler mig direkt!!

 1. Anna skriver:

  Så roliga kommentarer, skrattar så jag väcker barnen åt vissa återberättade repliker.
  Och såå skönt att fler känner som jag !😁
  Mitt ”problem” är att jag liksom öppnar mig vääl mycket i början av ren panik av att verka normal 😱Samt frågar folk saker som också är av lite för privat karaktär ..😳 Orar liksom inte kallprata och har svårt när det blir tyst! Så pinsamt i efterhand ibland😂😅

 2. Qajsa skriver:

  Det jobbigaste är ju att komma till föräldramötet och vara läraren. Precis alla kommer att höra precis allt en säger. Väldigt jobbigt. På förskolan, jobbet, lokaltraffiken, semestern, överallt försöker jag säga ”god morgon” till precis alla, ungefär fram till lunchtid, för att folk ska tro att jag är trevlig. Det är jag inte. Plus att folk kanske känner sig lite besvärade och rättade när jag svarar ”god morgon” på deras ”hej”?
  Höstlovet infaller vecka 44, och börjar 29 oktober.

 3. Hahaha, min frus kallsnack till en av fröknarna vid utelek under förskoleinskolning:
  Vilken fruktansvärd arbetsmiljö ni har som måste va ute i det här vädret

 4. DDT skriver:

  När vi flyttade in på vårt nya kontor för några månader sedan började jag med att prata om min oresonliga avsky för rawfoodbollar med någon som så klart visade sig ha just sådana i kylskåpet. Dagen efter lyckades jag slita upp toalettdörren för någon som satt och bajsade. Så ja… på den vägen är det.

 5. Emelie skriver:

  Naw❤ stor igenkänning!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..