ANNONS

Märtas bästa frulle

/

Alltså tack för alla stöttande och sjukt roliga kommentarer på gårdagens inlägg. Att dela det här med social bakfylla med fler gör det såååå mycket lättare att hantera! Ni är bäst – som vanligt!

Imorse var det en lite halvstressig morgon men inte katastrof. Dock var det en ilsk 6åring som hoppade in i bilen. Fräste och gnällde. Och jag sa: men hur ÄR det Märta?! (Lika delar omtanke /irritation).

– Alltså, halsen och så känns bra. Men det är liksom något i kroppen, jag känner mig liksom ARG. Men jag vet inte varför!

Alltså, hon är inte helt dålig på att sätta ord på hur det känns!

Jag tänkte att två veckors skola med allt nytt, massor av lek och spänning och nya vänner kanske inte bara är kämpigt för mig utan också för barnet. Så jag tackade min lyckliga stjärna att jag är min egen chef och efter dagens möte och kort styr hemma åkte jag och hämtade en gladare men fortfarande rätt trött 6åring (och en lagom fredagsmosig 5åring därefter).

Vi gick all in på fredagsplocket vilket betydde hallon, choklad, gurka, chips, vindruvor, oliver och glass. Jag åt rimliga mängder = mådde illa och klämde i mig liiiite mer.

Sedan upplyste jag barnen om att för pengarna de drog in på förra helgens loppis kunde de ju faktiskt köpa en sådan där tröja med vändbara paljetter som de pratat om. Märta SKREK av glädje och vi satte oss i bilen och drog till Tyresö centrum.

Resultatet. Märta med paljettröjan och Maja som istället köpte öronmuffar och löshår.

Efter två hundra år och lika många slagsmål kom vi hem. Och då – här kommer vi till rubriken – ville Märta äta igen. Hon är alltså den typen som kan säga ”mamma jag är hungriiiig!” i samma ögonblick som jag satt ner sista tallriken efter middagen i diskmaskinen (ja alltså inte middag i diskmaskinen, det har vi sällan, men ja ni hajar pga ni är smarta).

Därför får barnen alltid kvällsmat innan läggdags. Eftersom Märta upptäckt en ny favvofrulle så vill hon ha det även kvällstid. Håll i er för smarrig är den! Inspirerad av denna ”banana split bowl” vilket jag väl kan tycka är ett väl positivt namn, men ändå.

I Märtas skål (svenska för bowl) lägger vi följande:

Kvarg med vaniljsmak

En halv skivad banan

Lite granola liksom strösslat

Kokosflingor

Riven mörk choklad (och mycket viktigt några småbitar av chokladen – sammanlagt blir det inte riktigt en hel chokladbit – riven choklad är så drygt?! Inte som i stöddigt men alltså det SER så mycket ut, så har man rivit en halv bit?!)

Bitarna är dock mycket viktiga. Varje gång – och då menar jag VARENDA – som jag sätter fram skålen rör Märta runt och vaaaarje gång säger hon:

– MEN! Du har ju glömt chokladbitarna!

Och vaaa-ha-haaaarje gång svarar jag:

– Nej då, de ligger där.

Rör runt lite till.

– Aaah, där var de.

Ändå fin tradition, twice om dagen.

Ja men det var alles. Var så goda för denna goda frukostskål! Skål!

0
52

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00