Bokklubben – rösta om bok nummer 5

Okej nu har ni lämnat bidrag och jag gör en lista så röstar vi. Som vanligt känner jag att jag vill läsa alla böcker (och eftersom jag sitter och ritar på jobbet så kanske jag kommer ha tid att plöja igenom alla! Hurra!)

Här kommer era bidra till BOK NUMMER FEM (läs detta som speakerrösten till Idol):

Bok nummer 1:

Moderskap – Sheila Heti

”‘Moderskap’ bjuder på vassa analyser av den egna ovissheten, samhällets hyllning av moderskapet, och dess syn på kvinnor som väljer bort barn … Sheila Hetis roman är ett angeläget tillskott i den feministiska litteraturen: den ställer viktiga frågor om vår kulturs syn på kvinnoroll, moderskap och arbete.” (Yukiko Duke, Svenska Dagbladet)

Bok nummer 2:

Pappaklausulen – Jonas Hassen Khemiri

”Man brukar hylla ”igenkänningsfaktorn” i samtida romaner, och menar främst tidsmarkörer. Hassen Khemiris nya roman får högsta poäng för beskrivningarna av det urbana livet för ett professionellt par med en ettåring och en fyraåring som delar vardagens totalitära välde. För varje liknande par kan jag rekommendera högläsning av somliga stycken – efter det att barnen somnat förstås.” (Jonas Thente, DN)

Bok nummer 3:

Stanna – Flora Wiström

”…Flora Wiström fokuserar på den närmast yrselframkallande förälskelsen genom att berätta det som händer runtom: hur Ester försummar sin bästa kompis, färgstarka Hanin – som för övrigt kanske är romanens mest levande karaktär, både i sin gestaltning och i sin natur – och hur allt blir fixerat och låst till Esters och Elis värld när Elis mamma blir svårt sjuk.”

”När det är som bäst skildrar hon det fula och brokiga, känslan av att vildvin har klättrat in under huden och slår mot de inre organen. I det språket vill man stanna.” (DN)

Bok nummer 4:

Att föda ett barn – Kristina Sandberg

”Åh, vad jag gillar den här romanen, ”Att föda ett barn” av Kristina Sandberg. Och åh vad svårt det alltid är att skriva om sånt man verkligen gillar, för man vill kunna förklara exakt vad som är så bra så att alla kutar iväg och köper/lånar den. På ytan verkar ju mycket så same old same old. Här en flicka, eller ung kvinna, tjugo år gammal som råkar bli med barn med fel man. Hon är inte kär i pappan, hon är kär i en annan. Men hon gifter sig med pappan och det är ju tur att han kommer från en fin familj, det finns pengar, det kommer att gå bra. Eller, kommer det det?
Inte så mycket udda eller nytt i den historien, men ändå. Utförandet. Allt blir nytt i ett bra utförande.” (Johanna Lindbäck, Bokhora)

*********

Var det en roligare idé att ha delar ur recensioner som ”teaser” eller är det bättre med beskrivning? Jag tänker att man ju kan googla alla om man vill läsa mer. Men hur väcker man lusten till att läsa en bok mest? Vad tycker ni?

Okej jag ska väl lägga en röst också då. Så svårt att välja! Jag röstar på … nej jag vet inte?! Eller jo… eh ….GAH!!! Jag tar… jag röstar på … aaaah… NUMMER TVÅ.
Men ni får välja. Jag var bara tvungen att rösta på nån. Jag vill läsa alla.

 1. PAPPAKLAUSULEN SÅ KLART! DEN ÄR BÄST.

 2. Jag röstar på tvåan! Har börjat tjuvläsa och den verkar vara så bra.

 3. Patrik skriver:

  Bok nummer fyra!

 4. Anna skriver:

  Jag röstar på tvåan!

 5. Karin skriver:

  Nummer 1! Hört mycket gott om den!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..