Så bra nyheter!!

Stod i köket med mina föräldrar när pappa fick notis på telefonen: Dr Denis Mukwege har fått Nobels fredspris tillsammans med Nadia Murad.

Jag blir så otroligt glad att Mukwege får priset!

Det är så otroligt viktigt att hans arbete uppmärksammas. För att belysa våldet mot kvinnor och för att visa att hans arbete är så betydelsefullt. Att sätta strålkastare på det hemska som dessa kvinnor upplever är ytterst nödvändigt.

Ni som blev månadsgivare i samband med min kampanj med Läkarmissionen i vintras, ni ska veta att ni bidrar till hans arbete. Panzisjukhuset där Mukwege är aktiv drivs med stöd från bland annat Läkarmissionen – alltså från er!

”Jag har själv blivit opererad sju gånger av doktor Mukwege efter en våldtäkt. När jag hade läkt fysiskt erbjöd doktor Mukwege mig ett jobb på sjukhuset och tack vare det kan jag ta hand om min familj. Jag har råd med skolavgifter och har även köpt ett litet land där jag kan odla. Jag saknar ord för att uttrycka allt Doktor Mukwege har gjort för kvinnor som mig. Han ger oss hopp även när det känns så tungt att våra hjärtan nästan slutar slå. Han opererar alla, oavsett om vi är fattiga eller rika, vilken folkgrupp vi tillhör eller vilken tro vi har.”

Justine Sirie, lokalvårdare på Panzisjukhuset. Läs mer om Dr Mukweges arbete här.

Och om ni inte sett filmen om hans arbete gör det! Här! Men den är tung. Och viktig.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..