Swish eller godis?

Okej så Halloween… jag vet liksom aldrig när det ska ut och köras ”bus eller godis”. Det verkar inte vara så många andra som vet heller. I USA är det väl superstrikt en viss dag va? Här kom det barn var och varannan dag under en vecka förra året. Och sedan någon eftersläntrare som kanske insett att hen missat och hoppades att det fanns några små godisar kvar i botten på allas skålar.

Hur som helst. Läkarmissionen brukar ju köra sin grej med Swish eller godis, där man kan skriva ut en lapp på deras hemsida och ha med sig, eller bara skriva ner numret, och så kan man be folk att skänka en slant så att fattiga barn i Rumänien ska få skollunch.

Känns så fint tycker jag när det lätt blir överflöd när det kommer till olika firanden, att lyfta in ett till alternativ.

Och för den som känner att det faktiskt är festligt med godiset – det funkar med swish OCH godis!

  1. I USA firar man alltid Halloween 31 oktober så där råder ingen förvirring. Men i Sverige blir det såklart annorlunda, tror en anledning till det är att Halloween nästan alltid infaller när skolor har höstlov (eller läslov) vecka 44. Halloween har ju blivit stort bland skolbarn i Sverige, många skolor uppmärksammar därför detta med aktiviteter för barnen. Eftersom eleverna har lov när det ”ska” firas gör man det istället på fredagen innan lovet. Jag tycker det är helt rimligt att barnen (och föräldrarna) bara behöver klä ut sig en dag/helg och gör detta den fredagen de är utklädda i skolan.

  2. Jag måste säga att jag är sån tråkig tant som tycker att om barnen nu nödvändigt ska gå runt och knacka dörr så är det 31/10 som gäller, som Mathilda skrev. Fira får man väl göra när man vill – folk får fira jul i maj om de önskar. Men ska man blanda in andra människor i firandet ska det göras på rätt dag :) Jättefint med swish-förslaget!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..