Tema: trots

Lyssnade på Kropp & själ, avsnittet om trots och tyckte det var bra! Har ni lyssnat?

Är ju inte i 3-årstrots just nu, och nej inte barnen heller, men det KAN hända att utmaningar dyker upp ändå. Det här med 6åring till exempel … eeeeh, humörssvängningar?! Och det här med envishet, mute på mammaröst och tempo à la sengångare i stressituationer.

Här kommer en radda bilder på tema trots. Eller vardag bara.

1 Du vet att du är en kass förälder när du inte kan återskapa tuggan barnet precis tagit.

2 Du ska alltid sabba genom att ”bara vilja barnets bästa”. Pff!

3 Du kanske anstränger dig lite ibland …

4 … men så slarvar du ALLTID med något.

5 ”Nästa gång” är ingen gång, det vet ju alla. Det är exakta nuet som räknas.

Img 8773.jpg

6 Det är i alla fall tydligt vem som bestämmer.

7 Det är tur att de är så gulliga

 1. Känner igen vareeenda bild. Trött mormor

 2. Alltså, jag tror jag dööör av igenkänning! På pricken vad som händer min dotter just nu. Nä, nä, nä, nä och åter nä.

  Jag sitter och ler och smånickar för mig själv på varje illustration! Så klockrent!

  Världen har gått under, så förtvivlad var min dotter i morse. Hon måste ha blivit utsatt för det värsta som kan hända: att jag tog bort paddan från henne.

  Tack för dessa underbara, fantastiska illustrationer!

  Det gör att jag orkar ta mig igenom ännu en känslostorm som jäntan min bjuder så frikostigt med!

 3. Sofia skriver:

  Vår podcast var med i ett litet klipp, och vi har nu gjort en ”replik” till kropp och själ i vår podd. Helt utan deras vetskap tror jag haha, vår podd är inte så stor. Men, det jag ville säga var att experterna hade himla bra åsikter i början, men sen när de svarade på lyssnarnas frågor blev det helt tokiga svar tyckte jag. Inte alls i samma anda som de hade tidigare i programmet. tyckte det var trist, men annars var det ett intressant program!

   1. Sofia skriver:

    Stanna Hemma heter den. Sådär lagom pekpinne ;) nej skönt åsido så berättar vi bara om hur vi gör för att ha barnen hemma och hur vi tänker kring feminism/jämställdhet/ekonomi osv.

 4. Malin skriver:

  Haha 😂 Jag som tidigare har småskrattat åt dessa roliga illustrationer befinner mig just nu mitt i illustrationerna i vardagen. En vardag där världen kan gå under för att såsen (créme fraiche) råkade hamna på pastan och inte bredvid… Men som med allt annat ”this tio shall pass”

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..