Bokklubben bok nummer 6, rösta!

Jag har ju glömt bokklubbens sjätte bok! Här är era nomineringar. Jag har om varje bok lagt in kort text som jag snott från Bokus, men titeln är länkad så ni kan läsa mer om handlingen där om ni vill!
Jag vill läsa ALLA.

RÖSTA, please!

Björnstad av Fredrik Backman

Björnstad är Fredrik Backmans allvarligaste roman hittills. Det är en berättelse om kärleken till en folkrörelse,men även om manlighet, identitet och längtan efter att få visa vem man verkligen är.

Rich boy av Caroline Ringskog Ferrada-Noli

Caroline Ringskog Ferrada-Nolis återkomst som romanförfattare spänner över hela nittonhundratalet och gestaltar villkoren för tre generationers kvinnoliv. Det handlar om klass och moderskap, trauman som går i arv, och ensamma mammor som inte förmår ge sina barn det de behöver. Med samma bildrika, associativa stil som gjorde debuten Naturen så rosad har hon skrivit en roman som bärs fram av stor känslighet, psykologisk skärpa, skönhet och mörker.

Arv och miljö av Vigdis Hjort

Vigdis Hjorths intensiva och medryckande roman om en kvinnas kamp för att få äga sin egen berättelse och de svåra syskon- och föräldrarelationerna blev en sensation i Norge. Romanen har sålt i över 100 000 exemplar, översatts till en rad språk och nominerades även till Nordiska rådets litteraturpris.

Den svavelgula himlen av Kjell Westö

Det är en episk Helsingforsskildring om familjeband, kärlek och vänskap, men också en kritisk genomlysning av hur våra drömmar och minnen färgas av kön, klass och tidens gång. Här finns författarskapets alla signum och i romanen hörs ekon från Kjell Westös tidigare verk. Men laddningen är starkare och svärtan djupare än förr.

Väggen av Marlene Haushofer

En kvinna följer med släktingar till alperna. När hon går och lägger sig första kvällen är hon ensam i huset och när hon vaknar dagen efter är hon fortfarande ensam. Hon går ut för att leta efter de andra och styr stegen mot värdshuset i närmaste by. Men på vägen dit går hon rakt in i en genomskinlig vägg. På andra sidan är alla varelser, både djur och människor, döda.

***

Och här en bild på när man ska läsa samma bok för femtioelfte gången …

 1. Annika skriver:

  Rich boy röstar jag för. 😊

 2. Maria skriver:

  Jag är inte med i bokklubben men måste bara säga att Björnstad är en så bra bok! Har läst fortsättningen också och väntar-väntar-väntar på sista delen …

 3. Ja, Björnstad så kan jag äntligen joina bokklubben!

 4. Björnstad. Då får jag en anledning att läsa den en gång till. Egentligen gillar jag pocket bättre än inbundna böcker, men när Björnstad kom kunde jag inte vänta så länge…

 5. Thalia skriver:

  Björnstad!
  Och för att svara på din bild på Bamse, jag har en ny deal med min 4åring som är att vi väljer en bok var… för att komma ut ur två meningar per sida-böckerna. Hon väljer en sådan och sedan är det min tur och jag har valt Majken, Majken!

  1. Nämen ÅH! Så kul att höra! (Och jättebra att köra ”varannan väljer jag-grejen!”)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..