Påminnelse till papporna

Upprepar vad Hanna skrev på sin Facebook förra året:

”Hej alla pappor till barn som ska gå luciatåg, nu är det dags att inventera/köpa nya/begagnade kläder inför årets firande.”

Någon kommenterade med skrattemoji och skrev hur chockad hon skulle bli om maken hade dykt upp och sagt: Du, har våra barn luciakläder som passar? Andra ville poängtera ”inte alla pappor” och visa att det finns bra förebilder där med.

Inte alla pappor! Inte alla familjer! Men visst är det väl ändå lite ömma tår på lite för många ställen när detta skrivs?

 1. Jenny skriver:

  Min man (som jobbar, jag är föräldraledig) sms:ade precis och frågade om jag kan kolla så att dotterns tärnljus fungerar inför luciafirandet imorgon. Hade nog inte tänkt mer på det om det inte var för det här inlägget men nu blev jag nästan lite stolt 😜 att han sitter på jobbet och tänker på sånt liksom.

 2. Sandra skriver:

  Så jäkla spot on!

 3. Tessan skriver:

  Verkligen!!! Innan jag fick barn trodde jag inte det var så illa, men exakt så illa är det. Inte alla pappor! Kanske inte. Men nästan, jag är säker (av eget forskande 🤣). Likadant här hemma. Vid varje nu säsong och bytande av kläder på föris. Och alla mammor som säger JAG VILL GÖRA DETTA. Really? Är det kontrollbehov (känner igen🙋🏼‍♀️) eller vill du hellre inhandla och fixa med garderoben istället för se en serie eller ta en massage?

 4. Ewa skriver:

  Varför alltid detta raljerande om inkompetenta pappor? Strunta i sockerbaket och prata med varandra istället. Vem skaffar lussekläder? Gör man inte det så är det klart som korvspad att det antingen blir dubbelt inhandlat eller ingenting alls, som med allting. Hos barnens dagmamma blir det härligt, alla flickorna vill vara lucia och alla pojkarna vill vara tomtar. Ingen stjärngosse i år. Alla får som de vill och allting är som det skall! Glad Lucia!

   1. Tessan skriver:

    Håller helt med Ewa också. Prata med varandra. Men att ständigt vara den som INITIERAR pratet, som kvinnor ofta är, är också extremt uttröttande. Om det sker med de flesta praktiska saker.
    Är trött på att aldrig få höra från någon att de har de annorlunda hemma, än att kvinnan initierar eller gör detta 😓

    1. Hanna skriver:

     Håller med, vet inte hur många gånger jag ”pratat” men min sambo om att han måste bli bättre på att handla och planera middagarna, blir ändå ingen skillnad.
     Och känns ju trist att man ALLTID ska behöva styra upp allting, trots att mannen har lovat att bättra sig…
     ”Kan du vara snäll att ta barnet och gå och duscha hen”,
     ”jag har köpt falukorv, krossade tomater och grädde, kan du slänga ihop en korvstroganoff till barnen ikväll eftersom jag kommer hem sent”,
     ”jag lägger fram två tröjor och byxor här i hallen, om du kan ta med dom imorgon och lägga i barnets extrakläderlåda när du lämnar?”

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..