Snipp-skinkorna

Barn är ju genier rätt ofta. Idag pratade vi på kvällen om att tvätta snippan och Märta skulle förklara hur man skulle göra:

– Jag brukar liksom tvätta där vid snipp-skivorna!

– Snippskivor? Så bra ord! sa jag.

– Ja eller snipp-skinkor! föreslog hon.

Alltså snipp-skinkor, så mycket roligare ord än blygdläppar!

Såklart kom frågan vad det EGENTLIGEN heter och jag svarade. Vilket ledde till asgarv och en diskussion om hur det skulle se ut om man hade ”läppar” på snippan.

Vi säger snipp-skinkor nu helt enkelt!

Bjuder på en orelaterad men ändå fredagsfin bild:

På tal om geni så träffade jag Peppe idag och fikade. (Kul för dig Peppe att vara en del av snippskink-inlägget!)

Sådan otroligt bra människa! Vi babblade på i två timmar och jag hade kunnat prata minst lika länge till.
Jag får såklart alltid lite social ångest efteråt för jag tänker att jag babblat på i 120. Peppe är så bra på att ställa bra frågor (typiskt proffsig journalist) och jag bubblar gärna på – haha!

Vi pratade om ideal, skönhetsingrepp, klimatångest, pengar och eget företagande, bloggande och böcker.

Peppe har ju mina två favoritpoddar – Magnus&Peppes podcast och Mellan raderna (med Karin Jihde). Jag har ju nämnt dessa poddar 3000 ggr eftersom den förstnämnda ger upphov till en massa blogginlägg eftersom de tar upp aktuella händelser och har intressanta diskussioner. Jag tycker om att det till skillnad från väldigt många andra poddar inte är två personer som sitter och håller med varandra. Det är en massa ifrågasättanden och man tvingas att tänka till och fundera på hur man själv skulle ha argumenterat i saken. Den får mig att grubbla och tänka – gillar mycket!

Den andra podden handlar ju om böcker och det var den som fick mig att börja läsa/lyssna på böcker efter en lång boktorka efter barn. Jag började med att bara njuta av att höra samtal OM böcker, men till slut med suget för stort och jag började kasta mig över bok efter bok som de pratat om. Som jag säkert också sagt så har de en boksmak som passar mig perfekt vilket gör att jag litar helt och hållet på de böcker de rekommenderar. Väldigt skönt att ha en boktipsare man litar på! (eller två då).

Kolla vilka bloggiga drycker vi beställde.

IMG_9854

IMG_9846

 

 1. Netz skriver:

  Men alltså SNIPPSKINKOR vilket himla bra namn!!!! 👏 Det tar jag rakt av och lär mina tjejer, så mycket bättre än benämningen blygdläppar…

 2. Peppe skriver:

  Det är en ära att få vara med i snipp-skiv/skinkinlägget! <3 (så fint att få hänga med dig!)

 3. Jenny skriver:

  Haha, får mig att tänka på det fantastiska ordet framstjärt. 😂

 4. Linda skriver:

  ÄLSKAR podden dumma människor du tipsade om. Dock älskar jag din blogg, dina böcker och illustrationer mer. Sjukt bra!

 5. Emma skriver:

  Och jag litar blint på dina boktips! :D Pendlar med bil 2×40 min sen i februari men först efter sommaren som jag tog tag i boklyssnandet.

  Undrar: vad hände med bokklubben!! Började lyssna på Björnstad då så många röstade på den men sen har jag inte sett något mer! Eller?

  1. Jag har glömt att posta!!! Gört på måndag! Men ja det blev Björnstad! ❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..