ANNONS

Ratar jag någonsin mina egna bilder?

/
Första frågan ut:
Hur kritisk är du innan en teckning hamnar i flödet? Ratar du ibland några för att du inte tror att läsarna ska tycka att de är tillräckligt bra/roliga?
 
Kul fråga, tack!
Alltså … ja det FINNS bilder som aldrig nått er, men det är väldigt få. Inte för att alla andra hållit topp-kvalle utan av flera anledningar.
Många gånger kan jag tröttna på en bild medan jag gör den. När den väl är klar så ba: eh är denna ens kul?!
Men så litar jag på att jag hade en bra idé från start och lägger upp.
Andra anledningen är tid. Framförallt förut när jag hade lite tid att teckna och ett löfte om en ny bild i veckan. Då fanns det inte mycket tid till självkritik … det fick gå!
Vad jag märkte var att vissa bilder som JAG tyckt var roliga togs emot lite ljummet, och andra som jag känt mig tveksam till blev succé.
Sedan har jag några bilder som var så otroligt bråttom att jag bara hann göra skissartade bilder. Idéerna var jag rätt nöjd med men bilderna får jag fortfarande lust att grabba skämskudde när jag ser. Uuuh…
Jag brukar då luta mig lite tillbaka på att mina följare känner mig och kanske inte reagerar så mycket om det dyker upp en ful bild då och då. De kanske inte ens tänker på det! Jag hoppas helt enkelt på att ingen ska märka.
Vilket gör detta jag ska göra nu MYCKET svårt… jag ska ge er ett exempel. Här kommer det:
babyshop-foralder-toa
Eller den här:
7stretch
Å gud, det är som KBT detta. Att fejsa mina inre spöken. Får lusta att radera bilderna direkt.
Men ja ni vet hur det är. När man inte är nöjd med en grej. Då vill man inte gärna visa upp det.
Men ändå gör jag det. Jag tror jag måste, nu när det är mitt jobb. Även om jag SÅKLART strävar efter att alltid vara nöjd! Jag VILL ju att jag och den jag tecknar till ska känna sig nöjda!
Men en sak som är lite kul är att jämföra bilder från när jag startade hejhej med de jag gör nu. Kanske syns det inte supermycket i färdigt resultat men jag minns vilka utmaningar vissa bilder var, och nu kan jag faktiskt göra dem ganska lätt! Det blir liksom lite av en frihetskänsla att faktiskt kunna teckna det som syntes i huvudet! Men så har jag tecknat flera dagar i veckan i fem år nu. Och typ varje dag i 1,5 års tid. Det hade ju varit surt om jag inte hade utvecklats något alls …
8
74

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00