Avfölj oftare!

Dagens läsarfråga/önskeinlägg är inte direkt en fråga men en fin kommentar som får funka som en viktig påminnelse:
Tycker alltid du har himla vettiga tankar om saker. Exempelvis hela den där ”eh dags att avfölja?”-grejen.
 
Tack! Så fint!
Och ja även jag behöver påminnas om detta! Kanske speciellt i tider då det är lätt att känna sig otillräcklig. Man glömde lussekläderna, kom inte på en bra present till pedagogerna, bakade torra lussebullar och trots att man aldrig pausar hinner man ingenting?!
Dessa stunden kan det vara extra lätt att se alla som LYCKAS. Hur kan alla ha så harmoniska liv??
Även de konton man vanligtvis inspireras av kan bli en press i perioder. Det är nästan de som är svårast att komma på. Vanligtvis ger de energi och inspiration och så plötsligt har de blivit en påminnelse om allt man inte hinner eller orkar.
Avfölj!! Du kan alltid börja följa igen om några veckor!
För egen del har algoritmen tagit bort så mycket kul med Insta har jag känt på sistone. Jag får upp samma personer om och om igen. Har jag inte lajkat en bild dyker den upp igen och igen. Bilder som är flera dagar gamla och inaktuella tar plats och massa konton jag började följa för att de var intressanta och roliga försvinner. Och jag kommer inte alltid ihåg vilka det är jag saknar.
Det i sig har gjort att Instagram är mycket mindre ett nöje för mig. Jag blir lätt irriterad och tycker snabbt att det känns tjatigt (10 inlägg från en och samma person ÄR inte kul).
Kanske är det bra eftersom jag då begränsar mitt nät-häng. Men jag är egentligen inte så himla emot skärmtid. Men jag är emot DÅLIG skärmtid, vilket jag får för mycket av med Insta nu. Dumma algoritm.
Detta blev ett litet sidospår, men jag tar ju alltid tillfället i akt om jag kan få vara lite ilsk! :D
 1. Camilla skriver:

  Tack för detta inlägget! Instagram och Facebook är en stor del till att jag gick in i väggen. Detta pågrund av alla jämförelser med andra människor perfekta och inte perfekta liv. Hur du bör vara och agera som medmänniska, vän och mamma. sucka mig, kan vi inte bara gå tillbaka till då jag fick min allra första skiva.

 2. M skriver:

  Håller så med! Jag har börjat logga ut från instagram på telefonen, så jag aktivt måste logga in varje gång. Detta gör att jag enbart går in max en gång om dagen. Har också rensat ut en massa konton, och maskerat de konton jag inte vill avfölja (pga vänner/bekanta) men som ändå stressar mig.

  Detta har gjort att jag insett 2 saker med instagram: 1) jag mår mycket bättre när jag inte loggar in, utan håller fokus på mitt eget liv utan jämförelser med andras 2) även om det går 2 dagar mellan gångerna jag loggar in har det knappt hänt något intressant alls, det är verkligen inte nödvändigt att hänga där dagligen för att följa med i sina vänners liv, ett par gånger i veckan räcker!

 3. Stina skriver:

  Jag tog en paus från Insta i nästan ett år. Det var så skönt! Istället hängde jag väl mer på FB men där känner jag inte samma press att kolla på allt.

  Nu har jag två konton på Insta. Ett låst där jag följer släkt och vänner. Och ett öppet där jag följer ”resten”. Då tar jag ett mer aktivt val att titta på sådant jag har som inspiration och företag jag gillar tex.

 4. Nina skriver:

  Jag mår på allvar dåligt av Instagram och additionsstressen du beskriver så mitt i prick (som alltid). Det jobbiga är att personerna som jag följer är folk jag känner och det blir så personligt om jag plötsligt skulle avfölja. Så jag har gjort tvärtom mot vad jag gör med bloggar som jag följer; jag har de instor jag VILL läsa som bokmärken som jag klickar på ibland. Resten är kvar på Instagram som jag aldrig går in på längre. Bloggar följer jag genom deras RSS-feeds med en bloggläsare. Lite kul att jag har det här så bakvänt ahah.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..