Mer PMS åt folket!

Dagens önskeinlägg:

Gillar starkt att du hjälper till att lyfta upp PMS till ytan! Mer PMS åt folket!

Så jag passar på att bjussa på denna lista:

7 saker som bara händer när du har PMS

1. Du klämmer armbågen i duschkabinen. Liksom i 90 grader. Dörren dräms igen och där står du naken, kall och lidande och svär. Det är helt omöjligt att i efterhand förstå hur det gick till. Men ont gör det. I flera dagar. Duschkabinsjävel.

2. Du öppnar ett köksskåp och sugrör rasar ut. Inte ett eller två, en hel massa. Ja, jo, en hel del rasar ut när du i ren ilska kastar in de som ramlat ur, och till slut står du och vevar med armarna i ett sugrörsregn. Du kan inte en bli förbannad på någon annan eftersom du vet att det var du som öppnade förpackningen på det värdelösa sättet (riva upp ogenomtänkt) och sedan slängde in den värdelöst öppnade förpackningen i skåpet (orka lägga i ny påse) och sedan hastigt slängde igen luckan (puh! Inget åkte ut! Nej visst, säkert, smart, jättesmart).

3. Du spiller ut kaffe, inte på det normala sättet dvs några droppar som hamnar på sidan av koppen, eller några små droppar på golvet som man lätt tar med ena strumpan. Nej inte så. Det är för dagar utan PMS. Nu spiller du som att du trodde att koppen stod 2 cm närmare än den gjorde. Det är liksom inte ens värt att försöka strumpa upp det. Ta trasan och slafsa till toner av antingen gråt eller svordomar – fritt val.

4. När telefonen ringer och du ska svara så går det inte. Skärmen är låst på nåt jefla sätt. Det händer typ aldrig så självklart händer det nu. Du stirrar på den ilsket blinkade skärmen som liksom: SVARA DÅ! HALLÅ SVAAAAARA!!!! Och det hjälper inte alls att du pressar fingret svinhårt mot skärmen, eller ”slå-drar” den där svara-knappen. Nej inte ens våldet hjälper. Hånfulla skittelefon.

5. Lite tv-häng har du förtjänat. Trodde du. Men det tyckte inte Netflix. För det loggar ut av ingen som helst anledning. Självklart är det inte registrerat på dig och du lyckas inte få till rätt lösenord. Sambo svarar ej på telefon. Och kan ha svårt att tolka de väsande, gurglande meddelandena (hoten?) i telesvaret senare.

6. Lika bra att lägga sig. Du dreglar tandkräm och får det på linne, trosor, benen OCH strumpor. Strike?

7. Avsluta den ljuvliga dagen med lite läsning. Självklart slinter du på ett helt orimligt sätt med boken och får hörnet av den rakt på överläppen. Klart man börjar gråta då.

(bild från boken Dra åt helvete – en bok om gräl av Malin Haawind)

  1. Anna skriver:

    Så klockrent! 😂 Som jag känner igen alla punkter! Speciellt sugrörsepisoden.

  2. Anna skriver:

    Exakt så! Ska försöka tänka på detta inlägg och skratta nästa gång det stora eländet rullar in ;)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..