Vad är jag rädd för?

Önskeinlägg om rädslor:

Saker jag är rädd för. Människor blir mer mänskliga då, och inte typ”att barnen dör”, det är ju alla rädda för. Utan det mer konstiga, jag är rädd för katter och fiskar t ex.

Okej jag är ju rädd för jättemånga saker. Ska försöka komma på ett gäng här (skriver detta väldigt sent på kvällen och hjärnan är seg).

– Vågor.
Jag får panikkänsla om jag är ute och simmar och ser något jag tror ska bli en hög våg. Vi var mycket på franska atlantkusten när jag var barn och jag har blivit översköljd av många vågor. Jag tror att jag blivit lite coolare, speciellt på ställen där det inte ser ut att vara stora vågor. Ändå får jag den där andnöden om det kommer ett litet gupp på ytan.

– El.
Jag är superrädd för stötar och elektricitet. Tycker det är obehagligt när Mattias byter lampor (jag gör det nästan aldrig själv och om jag gör det drar jag helst ur sladden först).
När Mattias sätter upp lampa/byter lampa gör jag i mitt huvud upp en plan hur jag ska sparka omkull stolen han står på när elen börjar färdas genom hans kropp.
Ja jag överför antagligen detta på barnen eftersom jag får arga rösten om de tar på en lampa eller tv:n. Man KAN få stötar av att ta på tv:n, det fick min kompis mamma när vi var små. Inget farligt hände visserligen men jag minns det i detalj. El alltså, usch!!

Dessa två är liksom RÄDD-rädslor. Sedan har jag ju en massa saker som jag tycker är obehagligt:

– Att ta i ost. USCH! Supertorr hårdost kan funka, typ parmesan. Men värst är lite svettig hårdost.

– Tuggummi. Iiiiih rys för tuggade tuggummin! Jag blir aggressiv om jag råkar kliva i ett. Eller ÄCKLIGASTE – när man råkar ta på ett tuggat tuggummi som någon människa klistrat fast under ett bord eller en stol! VEM GÖR NÅGOT SÅDANT HEMSKT?!

– Saliv. Antagligen sammankopplat med tuggummigrejen. Får äckelrys av tanken på saliv. Här skulle jag kunna spinna vidare i mitt huvud, men jag sätter stopp. Denna skräck skulle kunna bli svår att leva med om jag bejakade den. Jag kbt:ar mig. Hånglar med min man och sånt. Det är smällar man får ta om man ska jobba på salivskräcken!

Nä, nu får ni fylla på! Min trötta hjärna kommer inte på mer just nu! Ge mig era rädslor PLEASE!

Denna gjorde jag när vi upptäckte att ett av barnen hade mask i magen. Det var också lite av en skräckupplevelse. Men inte i närheten av hur jag känner när jag ser en våg… eller ett tuggat tuggummi!

 1. Höjder – får kramp i vaderna bara av att titta upp på ett torn eller en bro (när jag själv alltså står på marken)
  Råttor/gnagare
  Hundar
  Lukt av blöt hund, blääää
  Att kräkas
  Löss

 2. Hmm..En utav mina värsta fobier är nog spyor och magsjuka tror jag…Jag får på riktigt panik om/när något utav barnen börjar kräkas. Börjar typ hyperventilera och gråta inombords. (Försöker dock inte visa det). Både ljudet, lukten. Känslan och att jag ser alla miljarder ”kräkpartiklar” i luften som virvlar…
  Ja det är nog den värsta ickedödliga fobin jag har…

  1. Just det, kräksjuka är det värsta som finns. jag borrar mina naglar i mina händerför att inte själv kräkaas men sen kommerdet ju ändå! Huuuuuuu. Löss är också det värsta.

 3. Höjder.
  Dreggel – från andra. Typ när man har kids på armen uuuh!
  Mörker.
  Blött hår och blött papper.
  Löss och mask i magen 🤮

 4. Så underhållande att läsa!! Plötsligt känner jag mig mer normal😅
  Men det värsta som finns är ju torr hud, särskilt händer el fötter! Måste ALLTID ha handkräm tillgängligt. Kan absolut inte sova utan att smörja in mig, avskyr känslan när torr hud liksom hakar upp sig och fastnar i lakanen.
  Extremfall är torra händer som råkar röra vid fleece😱😱😱

 5. Jag får rys och illamående av vissa håliga mönster (vaxkakor tex, får armrys när jag skriver det). Googla trypofobi för fler exempel om du vågar. 🤮

  1. Har hela mitt liv blivit riktigt äcklad av just håligheter och det var först för några år sedan som en av mina döttrar berättade för mig att det på riktigt är en fobi. Som de skrattade! Att det finns fler än jag som känner samma skräck över håligheter. Det absolut värsta jag vet är ena sidan på apelsiner som kan bli riktigt ”knöliga”. Usch! Jag ryser bara jag skriver det!

  1. Känner delvis igen mig, avskyr kladdkänslan och undviker därför kräm på annat än handryggen. Skulle gärna undvika helt men det är ju omöjligt på vintern?! Hur gör du? Blir du inte helt torr och får sprickor?? Ge mig ngt hemligt knep :)

 6. Råttor och möss är mitt värstarste. Det ryser i hela mig och jag skriker och hoppar högt. Har tom haft tamråttor för terapi som jag älskade men dör ändå inombords om jag ser en ute.

  nästa är äckliga fötter med hudrester och långa naglar och efter det slem och spott. 😱

 7. Påfåglar. Konstigaste grej… gäller om det är en hane som öppnar svansen och skakar. Jag kan kräkas om jag ser det. Andra exotiska fåglar som gör sin dans på något sätt och har med att spänna på fjädrar och skaka kroppen gör mig må likadant. Tur att man ser de bara på tv.
  Fjädrar. Kanske kopplat till påfågeln? Vill inte ta på fjädrar och känner också den där må illa känslan.
  Sniglar…. äckligt.
  Bläckfiskens ben med alla dessa små ”sugproppar”. Dunderäckligt.
  Höjd
  Åka bil i hög hastighet (motorvägen). Mår jätte dåligt i varje bilresa…

 8. Ögon! Obehagligaste jag vet. Får panik av en ögonfrans i ögat. Skulle aldrig, aldrig, över min döda kropp använda linser.

  Den enda gången jag blev överfallsrånad i Colombia fick jag pepparsprej rakt i ögonen. På sjukhuset skulle de sedan som säkerhetsåtgärd spola ögonen med vatten för att spola bort eventuella rester som kunde ge infektion. För att göra detta hade de en liten tång-grej (typ som en ögonfransböjare) för att hålla upp ögat och kunna hälla vatten rakt på. Jag skrek varje gång de kom nära med den där grejen. Det slutade med att de inte fick skölja ögonen, det gick bara inte.

  Sen fick jag ögondroppar att ta under en vecka. Fy fan. Jag kan inte droppa på mig själv. Jag känner mig väldigt identifierad med Rachel i Vänner-avsnittet då hon måste ta ögondroppar. Känns som att det hade kunnat vara baserat på mig.

 9. Är helt med dig om el. Skitläskigt ju!
  Småkryp utomhus – inga problem. Småkryp inomhus – nej tack!
  Höjder, inte så konstigt kanske men jag går helst inte ut på balkonger i onödan.

 10. Ketchup… Och senap. Att äta går bra men att typ hålla i en flaska med klet kring korken… Uuuhhäää
  Och ska det ätas korv med bröd måste ketchupen gömmas på insidan av brödet.
  Kan tilläggas att jag är en vuxen kvinna som i övrigt äter typ ALLT.

 11. Mask i magen är jag rädd för att sonen ska få, det plus löss. Fy fan!

  Har dock jobbat på sjukhus med slemgrejer så det har jag blivit van vid. Men var inte mys första gångerna direkt. Inte mys nu heller men jag tolererar det.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..