4 tips vid akut behov av egentid

Det kan ju vara lite intensivt såhär i juletider och ”ledighet”… Kanske har du ett behov av en paus på två eller FYRTIOtvå minuter.

Här ger jag dig bästa knepen för att sno åt sig lite egentid…

1 Klassikern


Antingen kan du förlänga ett helt vanligt kissbesök. Eller så fejkar du hela vägen. Ingen vill egentligen undersöka huruvida du verkligen talar sanning eller ej …

2 Miljöhjälten


Hemma lägger sig burkar, kuvert, papper och flaskor på hög. Detta är inte hållbart! Nu MÅSTE allt bort. Och ja, det KAN ta lite tid att få bort alla lock, rensa ut de inplastade tidningarna och klistriga kuverten eller att skruva av alla lock på kryddburkarna. Men hey, det är ju inte så att du gör det för DIN skull liksom.

3 Rävsovet

Detta kan bli en rejäl maktkamp. Men alltså, om du ändå ligger där och är vaken, vad spelar det DÅ för roll egentligen? Då kan du lika gärna gå upp. Jag sover ju?

4 Träning


Träning är livsviktigt! Och ingen kan ju neka en ett sunt liv. Se bara på alla som ger sig ut på timslånga cyklingspass, springer lopp eller kör någon typ av bootcamp. Ingen verkar någonsin kunna förneka en partner detta! Och en VIKTIG poäng när du ger dig ut på träningspasset: mental träning räknas också!

 1. Anna skriver:

  Åka och storhandla funkar också. Samt ”Älskling vill du storstäda huset eller vill du ta med barnen ut, medan jag gör det?”. Garanterad egentid, samtidigt som mannen upplever att han får bestämma. 😁

 2. M skriver:

  Försöker mig på nr 1 både på riktigt och låtsas men får då stå ut med katter som absolut ska in och ut hela tiden följt av ett barn som bara vill fråga saker 😂

 3. Sandra skriver:

  Nr. 4 Åhh ja! Flera ggr

 4. Hej Bullen (programmet, jag försöker inte jobba in ett nytt nickname på dig).
  Jag känner ett enormt behov av egentid. 16 dagar ledigt = 16 dagar med mammakärt barn i hasorna, i håret, runt fötterna 24/7. Skulle få lite inplanerad egentid som försvann pga traumatiskt sjukdomsfall i sambons släkt. Mycket sorgligt. Dock försvinner inte behovet att någon annan slags stimulans men nu har jag iaf ventilerat det och det känns en mini-aning bättre. Låt oss hoppas på många aw i jan/feb. Adjö Bullen (obs ventilerar åt en kompis).

 5. Felix skriver:

  Underbart! Har gjort nr 1, 2 och 4 bara idag.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..