Du har ju fött barn – vad trodde du?

Veckans bästa blogginlägg är detta av Mia.

När jag läser det går min puls upp. Få saker gör mig så JÄVLA förbannad som den här synen på kvinnor och kvinnors problem. Jag FATTAR inte att man kan se på kvinnor som gnälliga, som att de överdriver och är överkänsliga. Jag vet för fasen INGA som står ut med så mycket som kvinnor – och många gånger nyförlösta kvinnor. Biter ihop trots trasiga underliv, föder vaginalt fast de är livrädda och inte fått gehör, går med bölder i brösten under amning och läcker från alla möjliga håll. Och när de söker hjälp får de kommentaren att det är normalt och att man får räkna med sådant när man fött barn.

Och såklart, även den andra berättelsen på Mias blogg. Att man inte tar mannen på allvar för att han har ett alkoholmissbruk. Få fasen vad sorgligt.

Är detta jämlik vård?

 1. Agneta skriver:

  Har haft de besvären många år nu. Fick enboperation för ca. 8 år sedan mot rectocele som det heter. Men har tyvärr inte hjälpt.

 2. Att föds barn är fantastiskt men också sjukt ovärdigt. Man vill väldigt gärna mötas med respekt även efteråt.

 3. Anna skriver:

  Tack!
  Jag har precis fått höra av en gynekolog att det är helt normalt att behöva hålla emot i mellangården när man bajsar, helt normalt att behöva trycka tillbaka tarmarna som ligger på utsidan. Det är bara helt normala förändringar av kroppen som man får efter barnafödande…
  Skulle så gärna vilja veta hur många av oss mammor som gör det.

  1. Marie skriver:

   Alldeles för många. Och undrar om alla kvinnor vetat detta innan, hur många hade fött barn då? 😞😞😞

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..