ANNONS

BETALT ANNONSSAMARBETE MED KRY

Ett barn med oro

/

Ett av mina barn kan bli väldigt orolig för baciller och att saker ska vara giftiga. Ibland går det över men vissa perioder tar det över och påverkar hennes vardag lite för mycket.
Ibland har hon tvättat händerna så ofta att hon blivit helt torr. Då har vi försökt säga åt henne att strunta i att tvätta händerna, så hon ska märka att inget händer om man inte gör det. Det utlöser oro och stress först men som efter ett par gånger brukar hon inse att hon inte måste tvätta händerna heeeela tiden.
Mitt andra barn har lite av ett tvärtom-problem och gör i princip vad som helst för att slippa tvätta händerna, vilket leder till vissa udda situationer …

kry

Vi har flera gånger tänkt att vi borde prata med någon för att veta hur vi som föräldrar kan hjälpa henne att komma ur oron, men vi har haft lite svårt att veta var vi ska börja.
Nyligen fick jag höra att KRY har barnpsykologer som man kan prata med. Äntligen fick jag ändan ur och kontaktade dem!

Hur gjorde jag då?

Jag laddade ner appen och fick först fylla i lite kort information om vad jag ville ha hjälp med. Sedan fick jag upp flera förslag på tider och bokade en som skulle passa senare under dagen. Jag vill ha detta samtal utan barn med, men man kan ha med barnen direkt om man vill. Eller så kan man boka en till tid med barnet efter det första!

Jag blev uppringd av psykologen Lie. Jag har alltid lite svårt att veta var jag ska börja men det var inga problem, Lie ställde frågor och ganska snabbt satt jag där och bubblade på. Jag kände att jag kunde fråga alla konstiga frågor och det fanns inget dömande, något som jag ändå alltid är lite orolig för – ”tänk om vi gjort HELT fel?”. Jag fick bekräftat att mycket som vi gör är bra men också fler väldigt bra tips, sådant jag inte tänkt på. Både rent praktiska övningar men också förhållningssätt.

Så nu ska vi prova lite nya vägar och förhållningssätt till oron. Det kändes så otroligt skönt att få prata om detta med proffs och veta att de finns där om det skulle behövas igen.

IMG_5804

Skärmavbild 2019-01-09 kl. 14.49.25

Fördelar med att använda KRY:

  • Avgiftsfritt för barn och ungdomar som är under 20 år
  • Finns tider tillgängligt med barnpsykolog, ofta samma dag
  • Man kan ringa hemifrån på en tid som passar en själv (öppet 06-24)

Här kan man ladda ner appen: App Store eller Google Play!

4
21

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00