Tips på elcykel?

Kära bloggläsare! När jag och barnen ska cykla till skolan händer detta alltför ofta efter ca 10 minuter:

2-10

Nog för att jag blir både stark och enormt svettig, men  OM jag nu skulle vilja undvika dessa effekter så har jag funderat på olika lösningar.

Min senaste lösning är att ha en elcykel med vagn. Kanske att ett barn åker i vagnen och det andra cyklar och så turas man om. Kanske cyklar båda barnen i tio minuter och sedan lägger jag barnens cyklar på vagnen och glider hem – so long barn!! (typ)

Jag tänker såklart att en elcykel med vagn skulle vara bra även i andra sammanhang, till exempel så kör jag bil till affären onödigt ofta för att det enligt mig är ANINGEN för långt att gå med tunga kassar. Cykla hade funkat!

Har ni tips till mig? På bra elcyklar, på bra cykelvagnar och på bra deo fram till dess jag löst detta problem?

 

 1. Många fina lådcyklar finns det men då hade vi behövt varsin och dessutom dra med hela lasset vidare till jobbet varje dag.
  Vi älskar också vår Nordic cab, köpte den högsta modellen på marknaden eftersom vi har långa barn och vill använda den så länge som möjligt (inte långt kvar nu dock 😮). I kombination med min investering i en fantastisk Bergamont elcykel är det oslagbart!
  Vardagsdealen för storskrutt blir:
  a) cykla till förskolan med lillskrutt i vagnen och softa sen i vagnen på väg till skolan(bästa kompromissen),
  b) håll sams med lillskrutt och träng ihop er i cykelkärran hela vägen (brukar väljas bort frivilligt men bra backup),
  c) cykla hela vägen själv och bli stark nog att orka själv när vagnen snart är för liten (prövar allas tålamod och ork men inte deon med elcykel!).
  I kombination med en cykelstol på pakethållaren och ännu en elcykel med vagnfäste i familjen för att underlätta familjelogistiken är möjligheterna nästan oändliga!! Med lite mindre modeller på unge (min 5-åring är som en 10-åring) är det heller inga problem att få in båda barnen med hjälmar, väskor, kissiga ombyten och mosade bananer!
  Bästa bonusen: med lätthet få en stunds fristad på cykeln SJÄLV efteråt på väg till jobbet, utan att det längre är för långt eller framkallar monster-lökringar. Dessutom är det ett unikt tillfälle i småbarnsårens zombietempo att njuta av lite fartvind – ingen behöver ju veta HUR MYCKET hjälp jag får av batteriet! 🥇 💪 😂
  P. S. Eco cosmetics deostick eller c/o Gerd är mina favoriter de dagar jag trots allt utmanar batteriet!

 2. Emma skriver:

  Jag som just flyttat från Stockholm till småstad utan körkort och med barnen på förskola i en annan del av stan än där vi bor kör en Bullitt. En lastcykel med låda fram. En ”helt vanlig” tvåhjuling (trehjuliga lastcyklar går inte att köra med) fast en aning längre och så har jag barnen framför mej så jag ser dem. Finns massa olika varianter på lådor, jag har en med tak och säte och bälten i, men då får barnen inte plats bredvid varann hur länge som helst. Många kör med en vanlig låda utan tak och då kan de sitta mitt emot varann. Kolla upp den! Finns i massa coola färger dessutom. Min är orange 😊

 3. Nordic cab är en cykelvagn jag ger 5 av 5 möjliga mosade bananer. Vår har överlevt 6år av kånkande med barn, veckohandel och cykeltransport.Numera fungerar den som ren lastvagn, just finessen med plastbotten är genial. Explorer heter modellen.

   1. Vi älskar också vår Nordic cab, köpte den högsta modellen på marknaden eftersom vi har långa barn och vill använda den så länge som möjligt (inte långt kvar nu dock 😮). I kombination med min investering i en fantastisk Bergamont elcykel är det oslagbart!
    Vardagsdealen för storskrutt blir:
    a) cykla till förskolan med lillskrutt i vagnen och softa sen i vagnen på väg till skolan(bästa kompromissen),
    b) håll sams med lillskrutt och träng ihop er i cykelkärran hela vägen (brukar väljas bort frivilligt men bra backup),
    c) cykla hela vägen själv och bli stark nog att orka själv när vagnen snart är för liten (prövar allas tålamod och ork men inte deon med elcykel!).
    I kombination med en cykelstol på pakethållaren och ännu en elcykel med vagnfäste i familjen för att underlätta familjelogistiken är möjligheterna nästan oändliga!! Med lite mindre modeller på unge (min 5-åring är som en 10-åring) är det heller inga problem att få in båda barnen med hjälmar, väskor, kissiga ombyten och mosade bananer!
    Bästa bonusen: med lätthet få en stunds fristad på cykeln SJÄLV efteråt på väg till jobbet, utan att det längre är för långt eller framkallar monster-lökringar. Dessutom är det ett unikt tillfälle i småbarnsårens zombietempo att njuta av lite fartvind – ingen behöver ju veta HUR MYCKET hjälp jag får av batteriet! 🥇 💪 😂
    P. S. Eco cosmetics deostick eller c/o Gerd är mina favoriter de dagar jag trots allt utmanar batteriet!

 4. Melina skriver:

  Vi kör elcykel med vagn till barn på snart 6 och 3 år. Äldsta börjar bli lite för lång för cykelvagn och är svårt att hitta cykelvagnar som är högre.
  För en elcykel med bra drag som håller bättre för att dra tungt är mittmotor bästa alternativet. Vi har pajat två motorer (framhjulsdriven ecoride) förmodligen för att vi dragit för tungt.

  Vi kör nu sen i somras meridas espresso och en billig cykelvagn som jag inte vet märke på.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..